27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Mart 2017, Çarşamba 18:02

BEKLENEN RAM MERKEZİ ONAYI ÇIKTI

Torbalı’nın en büyük hayallerinden biri olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi projesi hayata geçiyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iki buçuk yıldır üzerinde çalıştığı RAM projesi için Ankara’dan onay alındı.

Torbalı’nın en büyük hayallerinden biri olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi projesi hayata geçiyor. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iki buçuk yıldır üzerinde çalıştığı RAM projesi için Ankara’dan onay alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, müjdeli haberi bugün gazeteciler ile paylaştı. Rehberlik ve Araştırma Merkezi olması için hazırlanan Tepeköy Mahallesi’ndeki binanın müfettiş raporu ile onay aldığını ifade eden Cafer Tosun, RAM’ın bir an önce faaliyete geçmesi için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Dört gözle beklenen Rehberlik ve Araştırma Merkezi Mayıs atında faaliyete girecek.

YURT BİNASI RAM OLDU

Engelli çocukların eğitimi için son derece önemli olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ilçemizde olmadığı için mağduriyet yaşanıyordu. Torbalı’da RAM olmadığı için Buca’ya gitmek durumunda kalan Torbalılıları huzura erdirecek proje, iki buçuk yıl önce ilçemize atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun tarafından başlatılmıştı. Bazı engeller nedeniyle sekteye uğrayan süreç, bugün müjdeli haberle son buldu. FETÖ’ye ait olduğu için kapatılan Hamidiye Öğrenci Yurdu’nun binası kapatılarak RAM’a dönüştürüldü.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Müjdeli haberi gazetecilerle paylaşan Tosun, emeği geçen herkese teşekkür etti. RAM’ın Mayıs ayında faaliyete girmesi için çalıştıklarını ifade eden Tosun, “Hayalimiz ilçemize bir RAM kazandırmak ve engelli çocuklarımızı Buca’ya gitmekten kurtarmaktı. Bu hayalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen Torbalı eski Kaymakamı Aydın Memük’e, Torbalı Kaymakamı Kadir sertel Otçu’ya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a ve Milletvekilimiz Atilla Kaya’ya çok teşekkür ederim” dedi. HASAN DEMİR