26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Ağustos 2017, Cumartesi 11:21

BEDELLİYİ REDDETTİ MEHMETÇİK OLUYOR

Kerem Kılıçdaroğlu bedelli askerlik hakkı olduğu halde bu haktan faydalanmayacağını ve askerliğini normal olarak yapacağını daha önce açıklamıştı.

Kerem Kılıçdaroğlu, ODTÜ’de Sosyal Bilimler Enstitüsü Asya Çalışmaları alanında yüksek lisans öğrencilerine part-time ders veriyordu. Kerem Kılıçdaroğlu bedelli askerlik hakkı olduğu halde bu haktan faydalanmayacağını ve askerliğini normal olarak yapacağını daha önce açıklamıştı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun askerlik yapacağı yerin belli olduğunu söylendi. Kerem Kılıçdaroğlu, askerlik yaptıktan sonra evleneceğini belirttiği nişanlısı Mine Alşan ile babasının başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne de katılmıştı.

HAKKI OLDUĞU HALDE BEDELLİ ASKERLİĞİ İSTEMEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun doktorasını Kore Üniversitesi’nde Kore Cumhuriyeti’nin bursu ile tamamlayan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, Ankara’ya dönmüştü. Kerem Kılıçdaroğlu, ODTÜ’de Sosyal Bilimler Enstitüsü Asya Çalışmaları alanında yüksek lisans öğrencilerine part-time ders vermeye başlamıştı. Kerem Kılıçdaroğlu 2014’te yürürlüğe giren bedelli askerlik uygulamasından hakkı olmasına rağmen yararlanmamış ve zorunlu askerlik hizmetini yerine getireceğini dile getirmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ile yaptığı toplantıda oğlunun Kasım 2017 celp döneminde askere gideceğini ve acemi birliğinin belli olduğunu ifade etti