20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Politika

2 Mart 2017, Perşembe 12:13

BAŞKANLAR KOCAOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI ‘’ KUMPAS DAVASI ÇÖKMÜŞTÜR‘’

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 397 yıl hapis cezası istemiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 kişinin yargılandığı ve 5 yıldır devam eden davanın beraat kararıyla noktalanmasını değerlendirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican;  397 yıl hapis cezası istemiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 129 kişinin yargılandığı ve 5 yıldır devam eden davanın beraat kararıyla noktalanmasını değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Delican; süreci başından bu yana hassasiyetle takip ettiklerini hatırlatarak; "Biz bunun FETÖ Terör Örgütü'nün kumpası olduğunu uzun zamandır görüyor ve süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Bu davayı başından itibaren de asla siyasi malzeme yapmadık. Başta Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere, tüm bürokratlarına geçmiş olsun diyorum. Dilerim kumpas davaları bir an önce son bulur” diye konuştu.

DELİCAN ‘’BİZ BU OYUNU GÖRMÜŞTÜK’’

Delican, parti ayrımı gözetmeksizin; siyasetçileri ve kamu yöneticilerini adeta birer oyuncak gibi gören FETÖ'nün amaçlarından birinin; bu davada da İzmir'de CHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmek olduğunun altının çizdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Ancak biz FETÖ Terör Örgütü'nün bu tezgahına gelmedik. Yargıdan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne; Emniyetten, kamu gücünü kullanan her kademeye bir ahtapot gibi sızarak, bir yandan da ülke siyasetine fitne fesat sokmaya çalışan bu hain örgüt, bu davada emeline ulaşamamıştır." Davanın başlangıç tarihinden hemen önce Ulaştırma Bakanı iken İzmir'den milletvekili adayı olan Başbakan Binali Yıldırım'ın başta olmak üzere, AK Parti'li siyasetçilerin bu davayı siyasi malzeme, çekişme ya da çatışma konusu yapmadığını belirten Başkan Delican; sözlerini şöyle sürdürdü; " Dosyanın polis, savcı ve hakimlerinin büyük bölümü FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandı ya da sorgulandı. İzmir'de de adalet eninde sonunda tecelli etti. Bu büyük bir temizliktir. FETÖ'nün maşası olup bu devletin, milletin hak ve hukukunu kumpaslarıyla yerle bir etmeye çalışan bu hain güruhun kökünü kazımak boynumuzun borcudur.

MHP İL BAŞKANI KARATAŞ ‘’ ÖZÜR DİLENMELİDİR’’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 127 kişinin yargılandığı davada tüm sanıkların beraat etmesi kararına bir açıklama da MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan geldi. Kocaoğlu ve 127 kişinin beraatına şiir yoluyla sevindiğini vurgulayan Şöyle dedi; “Sayın Aziz Kocaoğlu’nu ve yargılanan 127 kişiyi bu karardan dolayı kutlamıyorum. Zira bu haksızlık karşısında kaybedilenlere üzülüyorum. Kaybedilen yıllara, kaybettirilmeye çalışılan itibarlara ve onca sıkıntıya acıyorum. Tüm İzmir için geçmiş olsun. Hak etmedikleri şekilde bir muamele gördüler. Bu davayı açanların İzmir’e ve sayın başkana borçlu olduğunu düşünüyorum. Bu ayıp tarihe geçmiş bir ayıptır. Çok şükür 397 yıl rezaleti bitti. Yıllardır huzursuzluk çeken bu 128 kişiden özür dilenmelidir. “Şimdi bu davanın derinlerine ve arka planına bakmak lazım.” Diyen MHP İzmir il başkanı Karataş,“Şayet bu organize bir uygulamaysa ve çeşitli terör örgütleri tarafından planlandıysa derhal bunu yapanların ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır.” Dedi. “Böylesine komik bir ceza ile yargılanmak zaten hiç inandırıcı değildi. Kaç insan hayatı demek 397 yıl? Bunu akıl alıyor mu?” diyerek sözlerini sürdüren Karataş, “yapılması gerekenlerin arasında bir de davanın sıcak günlerinde zil takıp oynayanları, dava lehine konuşup yazanları ve bu asılsız davayı savunanları tespit etmek gerekiyor, bunu da unutmamak lazım” ifadelerini kullandı.Necat Karataş son olarak, “Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve 127 kişiye geçmiş olsun diyorum. Cenab-ı Allah bir daha böyle günler göstermesin dualarını sunuyorum. Ve şairin dediği gibi “Boş ver be 128, hayat bir gemi”… Diyerek çalışmalarında kendilerine başarılar diledi.