19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Haziran 2017, Çarşamba 09:28

BAŞKAN’IN OTURAMAYACAĞI YENİ BELEDİYE BİNASI

Sadece yazının başlığına bakarak yazıyı okumaya başlayanlar var biliyorum. Onlar için biraz sabır diliyorum. Önce derdimizi anlatalım, sonra bu başlığı neden attık ona geleceğiz. Bayram öncesi artık tahliye sürecinde olan ilçe garajında olağan dışı bir hareketlilik basına yansıdı. Herkes bu hareketliliği kafasına göre yorumladı. Hani eski zamanlarda Hint Ülkesine bir fil getirmişler diye başlayan bir Mevlana Öyküsü vardır. Ve o zamana kadar hiç fil görmemiş o diyardaki ahali akşam karanlığında gördükleri bu devasa bünyeli canlıyı görünce çok şaşırmışlar. Hava karanlık ve bilgide az olunca herkes hayvanın bir tarafını tutmuş, tuttuğu yere göre de bir anlam vermiş ve onu söylemiş.!

GARAJ ESNAFI TEDİRGİN OLDU

Bayram öncesi garajın önünde iş makineleri ile hummalı bir çalışma görenlerde kafalarına göre bir anlam yükledi. Bunun en önemli sebebi de, bu konuda kamuoyunu ön bir bilgi ile aydınlatması gerekenlerin gizem perdesi ardına gizlenip bilgi kirliliği oluşmasına yaptıkları katkı.. Malum garaj hassas bir konu. Oradaki esnaf belirsizlik nedeniyle aylardır hop oturuyor hop kalkıyor. Hal böyle olunca yapılan bu ani çalışmadan oradaki insanların nasıl bir anlam çıkarmasını bekliyorsanız onlarda o anlamı çıkardılar. Neydi o anlam?  ‘’ Bize yavaş yavaş yola revan olun diyorlar herhalde ‘’

NE ETÜDÜ OLA Kİ BU?

Haberi yaparken belediyeye yakın bir kaynağa ulaştım. Onlardan aldığım yanıt, buraya yeni yapılacak belediye binası için zemin etüdü çalışması yapılıyor . O yüzden iş makineleri orada çalışıyor. Merak ettiğim bir konu var? Oraya yeni belediye binası yapma fikri, konu ile ilgili proje aylardır havalarda uçuşuyor. Konu uzun süre  belediyeye yakın basına  malzeme oldu. Ballandıra ballandıra yazdılar..Demek ki zemin etüdünü yapmak aylar sonra bu günlere kısmetmiş.! .Doğrusu seçilen zaman dilimi esnafın diken üstünde oturduğu zaman dilimine rastlaması açısından oldukça manidar!

AZİZ TORBALI MİLLETİ NE DERDİ ACEP?

Bu yeni belediye binası, yer seçimi, bu konuda yapılan itirazlar ile ilgili ileriki zamanda bol bol yazı yazacağız. Her konuda aziz milletim ne derse o dur diyen siyasi görüşün temsilcilerinin yeni belediye binası gibi hassas bir konuda neden halkın görüşünü almadıklarını da elbet yazacağız? Bu konuda birkaç yer belirlenip Torbalı çapında bir plebisit yani halk oylaması neden yapmadıklarını acaba çıkacak sonuçtan ürktükleri için mi oldu da bitti maşallah nazar değmez inşallah diyerek konuyu neden oldu bittiye getirdiklerini de yazacağız.

BELEDİYE BİNASINI YAPAN BAŞKAN ORADA OTURAMAZ MI?

Şubat ayında Metropolis otelde Sayın Görmez gazetecilere bir kahvaltı verdi. Bizde gazetemizi temsilen naçizane kahvaltıda bulunduk. Başkan projelerini uzun uzadıya anlattı. Sıra Yeni Belediye binasına gelince şöyle bir ifade kullandı ‘’ Deniyor ki yeni belediye binası yapan başkana o binada oturmak nasip olmazmış. Böyle bir gelenek varmış. Genelde böyle oluyormuş. Ne yapalım? Varsın oturmak kısmet olmasın bina olsun da ‘’.. Yani yeni belediye binasının yapılması konusunda böyle bir gelenek, kültür oluşmuş. Binayı yapana orada oturmak kısmet olmuyormuş.. Kime niyet kime kısmet sözü tam da burada devreye giriyor hani..Ne diyelim hayırlısı olsun.

KIRLANGIÇ YUVASI BOZULMAZ

Sonuç olarak ; Bu konuda öncelikle garaj esnafının ekmek derdine bir çare üretmek lazım. İnsanların yüreklerinde oluşan korkuları gidermek lazım..Emek en kutsal değer.. Bu insanların mağdur etmeden bir çözümü insanlara sunmak da belediye yönetimin görevi.. Bizler bir kırlangıç bir ağaca yuva yapsa o ağaca zarar vermekten imtina eden, oraya bina bile yapacak olsa yuvasını dağıtmayayım aman ha yuva dağıtanın yuvası dağılır diyen hassas bir Anadolu kültüründen geliyoruz. Aynı hassasiyeti garaj esnafının ekmek davasında da bekliyoruz. Zemin etüdü konusunda gösterilen hassasiyet garaj esnafının sıkıntısı konusunda da gösterilmeli.