19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Ağustos 2018, Perşembe 09:43

BAŞKAN ADAYLIĞI BİLEK GÜREŞİNİ KİM KAZANIR?

2019 Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinin öne alınması konuşulsa da bu iş zor.. Çünkü ;  Anayasa’da belediye seçimlerini öne almak için 400 milletvekili şartı var?  İYİ Parti’de aynı çizgide.. HDP’nin de destek vermesi zor. Geriye AK Parti ve MHP kalıyor ama onların oyları da 400 milletvekili etmiyor.

Yani konunun kısa özeti..

Torbalı’da belediye seçimleri 2019  Mart ayında yapılacak..

Şu anda sessiz gibi görünen Torbalı’nın parti kulisleri sonbahar ayı gibi hareketlenecek. Bu yazıda AK Parti kulislerini yazacağım. CHP kurultay imza verme sürecinden yeni çıktı. Orada biraz toz duman dağılsın, CHP ile ilgili kulisleri de flaş tespitlerle yazacağım. Biraz sabır..

AK Parti’de TTO Başkanı Olgun’un fısıldanarak, kapalı kapılar ardında konuşulan aday olma durumu artık iyice netleşti diyebiliriz. Esen tüm rüzgarlar Olgun’un adaylığı düşündüğü yönünde.. Bu konuda Olgun cephesi şartların olgunlaşmasını bekliyor diye düşünüyorum. Bu da oldukça temkinli hareket eden bir kişilik yapısına sahip Olgun’a da uygun bir tavır.. Olgun öne attığı ayağını tam sağlama almadan, arka ayağını kaldırıp o ayağın yanına koymayanlardan..Bu konuda çeşitli komplo teorileri de kulağıma geldi. Malum bizim Torbalı kulislerinin komplosu bitmez.. Duyduğum komplo teorisini dillendirenler, AK Parti içinde Olgun’un adaylığına karşı olan kesimden..

ÖNÜ KESME OPERASYONU MU?

Bu komplo teorisini dillendirenler şunları ifade ediyor. Olgun istikrarlı olarak yükselen bir siyasi figür.. Dışarıya belli etmese de hırslı bir kişi. 2019 yılında belediye başkan adayı olursa , 5 yıl sonrada milletvekili adayı olmak isteyecektir. Bu bazı güç dengelerini rahatsız eder.. O yüzden Olgun’a aday olacaksın denilecek ve TTO başkanlığından istifa ettirilecek.. Ve peşinden de aday gösterilmeyerek önü kesilecek..Bu konuda da örnek olarak daha önce adaylık için TTO başkanlığından istifa eden Çınar örneğini veriyorlar..

Sonuç olarak bu Torbalı kulislerinden AK Parti cephesinde konuşulan bir komplo teorisi.. Buna karşılık şunu yazabilirim. Olgun işini tam sağlama almadan ve işi garantilemeden TTO koltuğunu boşaltmaz..

SİNYAL GELDİ Mİ?

Peki Olgun adaylık için sinyal aldı mı? Bana ulaşan bilgiler Olgun’a hazırlığını yap her an her şey olabilir tarzı sinyal verildiği yönünde.. Çünkü AK Parti’de tüm belediye başkanlarının performansı değerlendirilecek.. Anketler yapılacak. Eğilim yoklamaları yapılacak. Bunların hepsi Torbalı’da da yapılacak. Torbalı’da olumsuz sonuç çıkması durumunda ne olacak? Elimizde  adaylık gömleğini giyecek kim var diye bakılacak? İşte o durum için Olgun seçenek olma yönünde ilerliyor.. Yani A planı devreden çıkınca ilk B olma çalışması diyebiliriz buna… Bu konuda da en güvendiği güç tabi ki milletvekili Atilla Kaya…

Fakat.. İşte o fakat herkesin elini kolunu bağlıyor. Çünkü henüz Görmez’in aday gösterilmeyeceğine dönük AK Parti’nin üst katlarından sinyal gelmedi..Sürekli alıcı ayarlarıyla oynanıyor, Ankara seyahatlerinde nabız tutuluyor, dolaylı yollardan  Torbalı ne olur diye soruluyor ama bir türlü istenilen cevap alınamıyor…

Görevde olan bir belediye başkanını çok büyük problem olmadan, büyük bir başarısızlık olmadan, sarsıcı bir skandalı olmadan aday gösterilmemesi uzak ihtimal bence…

Yani uzun lafın kısası..

AK Parti’de rüzgarlar  henüz ‘’ Olgun’laşmadı