29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Ağustos 2017, Cuma 08:26

BARAJ BOŞALDI ÇİFTÇİ KANALİZASYON SUYU KULLANIYOR

Torbalı’nında içinde olduğu Küçük Menderes Havzasındaki sulama sorunlarına çözüm olması için yapılan Beydağ Barajı, sulama sezonu bitmeden boşaldı.

Torbalı’nında içinde olduğu Küçük Menderes Havzasındaki sulama sorunlarına çözüm olması için yapılan Beydağ Barajı, sulama sezonu bitmeden boşaldı. Faaliyete geçtiği günden bu yana tam kapasite ile doldurulamayan baraj göleti, haziran ve temmuz aylarında yapılan sulama ile bitme noktasına gelirken, bazı üreticiler kanalizasyon suyuyla sulama yapmaya başladı.

BÜYÜK BÖLÜMÜ BOŞ

2017 sulama sezonu öncesinde ancak yüzde 25’lik doluluk oranına ulaşan Beydağ Barajındaki su miktarı, ağustos başı itibarı ile oldukça azalırken, göletin küçülmesi nedeniyle suyun çekildiği alanlarda ekim faaliyetine başlandı. Su miktarının azalması nedeniyle 1 Haziran tarihinde başlanan sulama faaliyetine 31 Temmuz’da son verildi. Toplam kapasitesi 250 milyon metreküp olarak hesaplanan barajda, sezon öncesinde; ancak 50 milyon metreküp su biriktiğini belirten ilgililer, biriken suyun da hoyrat kullanıldığını iddia etti. Küçük Menderes Sulama Birliği yetkilileri, böyle giderse barajın sulama sorununa çözüm olmayacağını, damlama sulamaya geçilmesi ve hidrantlara sayaç takılması gerektiğini ifade etti.