28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Şubat 2017, Cuma 14:47

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN TORBALI ZİYARETİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Torbalı’ya geldi. Yoğun İzmir programına ilçemizi de dahil eden Bakan Müezzinoğlu, Merinos fabrikasının davetlisi olarak geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Torbalı’ya geldi. Yoğun İzmir programına ilçemizi de dahil eden Bakan Müezzinoğlu, Merinos fabrikasının davetlisi olarak geldi. Merinos fabrikasının üretim tesisini gezen Bakan Müezzinoğlu, fabrikada incelemelerde bulundu. İşçilerle bol bol sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, üretim ve çalışma şartları hakkında bilgi aldı. Öğle yemeğini de fabrika yemekhanesinde yiyen Bakan Müezzinoğlu, yemeğin işçiler ile birlikte yedi. Bakan Müezzinoğlu, birlikte yemek yediği bekar bir işçiye evlenmesi yönünde tavsiyede bulundu.

“BU FABRİKADA ÇALIŞANLAR MUTLU”

Fabrikadan ayrılmadan önce kısa bir basın açıklaması gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,İzmir'de iş dünyası ile yaptıkları değerlendirme toplantısında milli seferberlik kapsamında İzmir'de gördüğü tablonun kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “"Fabrikada hissettim ki çalışanlar son derece huzurlu ve mutlu. Bazılarına çaktırmadan belirli sorular sordum. Son derece standardı iyi. Merinos ailesine teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki işverenimizle çalışanımız birlikte, birbirine inanarak, birbirine güvenerek daha güçlü bir yolculuk yapsınlar. Dünya ile yarışta daha iddialı olsunlar. Bu büyük Türk milletine dünya ile yarışta iddialı olmak düşer. Zor bir 2016'dan sonra inşallah başarılarla dolu 2017'ye girdik ve bunun bütün gereklerini yapıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak bıraktığı bir cümle var. Bu büyük Türk Milleti'ne muasır medeniyet seviyesi üzeri yakışır. O muasır medeniyet hedefine yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz." dedi.

KADIN İSTİHDAMI DESTEKLENİYOR

İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'na teşekkür eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Kadın istihdamıyla ilgili, doğum yapmış annelerin çocuğu altı yaşına gelinceye kadar yarı zamanlı çalışma imkanı tanıdık. Doğum yapan annemizin istihdam kaybından uzaklaşmasın diye, annelerimize dedik ki siz tam zamanlı çalışın, maaşınızı tam alın, istihdamdan kopmayın. Evinizde anneniz veya kayınvalideniz varsa büyükanne olarak onlara destek vereceğiz. O büyükanne projesinde bin aileyle İzmir Ticaret Odamız katkı sağlıyor. Biz bunun yüzde ellisini, İzmir Ticaret Odamız da yüzde ellisini üstleniyor ki yaklaşık 6 milyon liralık bir proje. O projede de İzmir'in farkını pilot uygulamada göreceğiz."