25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Haziran 2017, Pazartesi 08:11

BABALAR GÜNÜNDE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADILAR

Üç baba babalar gününde hain saldırılarda şehit düşen oğullarını son yolculuğuna uğurladı.

Şehit uzman çavuş Onur Tiken için memleketi Ordu’nun Çatalpınar İlçe merkezindeki stadyumda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehit babası Alaattin, annesi Esma Tiken ile kardeşleri, yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askeri erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, oğulları şehit olan Esma ve Alaattin Tiken çiftine taziyede bulundu.

EN ACI BABALAR GÜNÜ

Babalar Günü’nde şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlayan Alaattin Tiken, "Ah canım yavrum, beni bırakıp nereye gidiyorsun, beni de götür canım oğlum" diyerek ağlayıp gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna sarılan anne Esma Tiken ise, "Yavrum beni de götür, yavrum beni bırakıp gitme, seni böyle mi karşılayacaktım?" diyerek feryat etti. Esma ve Alaattin Tiken çifti oğullarının tabutuna sarılarak ağladı.

SAKARYA’DA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Erzurum'da terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz, memleketinde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Baba Cengiz Yılmaz, Babalar Günü'nde oğlunu şehit vermenin acısını yaşadı. teröristlerle sıcak temas sağlandığı sırada şehit düşen Yılmaz'ın naaşı Serdivan İlçesi'ndeki babasının evinde helallik alınması sırasında feryatlar yükseldi. Cenaze, daha sonra omuzlara alınarak büyük bir kalabalık tarafından Arabacıalanı Mahallesi'nde bulunan Medine Camii'ne taşındı. Buradaki cenaze törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Mardin'in Derik İlçesi Kaymakam Muhammed Safitürk'ün babası Asım Safitürk, şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Şehidin babası Cengiz, annesi Emine ve 4 kardeşi al bayrağa sarılı tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Şehit ailesini, akrabaları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Babalar Günü'nde oğlunun şehitlik acısını yaşayan ve cenaze namazında ayakta durmakta güçlük çeken baba Cengiz Yılmaz, şehid oğlunun tabutunun başından ayrılmadı.

BALIKESİR’DE ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın imhası sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Erbil Arslan, Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Göbel mahallesinde gözyaşları içinde uğurlandı. Babalar Gününde oğluna son kez bakan İsmail Arslan metanetini korurken, anne Emine Arslan ise "Ağlamayacağım" diyerek uzun süre oğlunun fotoğrafını öptü. Hakkari Dağ Komando Tugayında görev yapan Uzman Çavuş Erbil Arslan'nın cenazesi binlerce kişi tarafından uğurlandı. Baba ocağına getirilen Şehit cezanesinde gözyaşları sel olurken, anne Emine Arslansürekli "Ağlamayacağım" diyerek oğlunun tabutuna sarıldı. Şehidin eşi Burcu Arslan ise ayakta durmakta güçlük çekerken, baba İsmail Arslan ise metanetini korudu. Baba ocağında helallik alınan Şehidin cenazesi Cumhuriyet meydanına götürüldü. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından helallik alınan Şehit mahalle mezarlığına defnedildi. Şehidin cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri, Belediye Başkanları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.