23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

14 Kasım 2017, Salı 12:23

AYRANCILAR'IN MİNİKLERİ ÇALIŞMALARIYLA BÜYÜLÜYOR

Ayrancılar Sultan Abdülhamit İlkokulu’nda gerçekleşen resmi törenlere sarı zeybek damga vuruyor. Bu yıl halk oyunları çalışmaları gerçekleştiren okulda, öğrenciler tarafından bir birinden güzel gösteriler gerçekleştirilecek.

Ayrancılar Sultan Abdülhamit İlkokulu’nda gerçekleşen resmi törenlere sarı zeybek damga vuruyor. Bu yıl halk oyunları çalışmaları gerçekleştiren okulda, öğrenciler tarafından bir birinden güzel gösteriler gerçekleştirilecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde ilk gösteri sergilendi. Türk Halk Oyunları öğretmenleri Evren Kürkkuran ve Elifnur Çil yönetiminde sahneye çıkan 1C sınıfı öğrencileri sarı zeybek oynayarak izleyicileri adeta büyüledi. Sınıf öğretmeni Kevser Kadıoğlu Kürkkuran’ın hazırladığı oyun, velilerden tam not aldı.

23 NİSAN’DA GÜNEŞ GİBİ PARLAYACAKLAR

Türk halk oyunları öğretmenleri Evren Kürkkuran ve Elifnur Çil yönetiminde yıl boyu halk oyunları çalışacak olan öğrenciler, farklı yörelerden birbirinden güzel oyunlar öğrenecek. İlkokul öğrencileri, asıl gösteriyi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sunacak. HASAN DEMİR