24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Mayıs 2017, Pazartesi 09:06

AYRANCILAR ÜVEY EVLAT MI?

Gazetemize vatandaşlardan hizmet konusunda pek çok şikayet geliyor.Şikayetlerini iletenlerin büyük çoğunluğu Whatsapp ihbar hattımıza bir kısmı da telefonla direkt bize ulaşarak derdini anlatıyor. Bizim bu gazeteyi kurma amaçlarımızın ana omurgası halkın bu sorunlarına tercüman olmaktı. O yüzden her sorun gazetemizde dikkatle inceleniyor ve haberleştiriliyor..Geçen gün bir siyasi partinin Torbalı ilçe başkanıyla muhabbet ediyordum. Bir sıkıntıya tercüman olmak istediğini bunu basına iletmek istediğini ve çevresinden bunu mutlaka Bizim Torbalı’ya ver çünkü en ciddi,tutarlı ve halkın en çok takip ettiği gazete Bizim Torbalı dediğini aktardı bana..Tabi ki bunlar birer gurur vesikası bizim için..Allah yolumuzu açık etsin diyelim ve neşterimizi konuya vuralım..

AYRANCILAR’A BAKIP UTANIN

Halktan gelen şikayetlerde son dönemde en çok artış Ayrancılar bölgesinden. Şimdi size bir soru sormak istiyorum. Sabah akşam televizyonlarda 4.5 G reklamının yapıldığı, en hızlı internet bizde yaygarasının yapıldığı bir ülkenin en büyük 3 şehrinden birisinin interneti olmayan bölgeleri var desem inanır mısınız bana? Yahu artık internet dağ başındaki mezralarda bile var diye cevap vermez misiniz? Ama gel gör ki, İzmir’in hem de en çok vergi veren ilçesinin en büyük mahallesinde internet yok. . Ben bu şehri yönetenlerin yerinde olsam utanırdım.

BÜYÜKŞEHİR’E TEPKİ VAR

Ayrancılar’ın yeni yapılan binalarına internet bağlanmıyor.O da yetmiyor pek çok binaya doğalgazda bağlanmıyor.. İzmir Büyükşehir Belediyesinin çok acil bu doğalgaz sorununa çözüm bulması gerekiyor. Aksi takdirde 2019 yerel seçimlerinde bence Ayrancılar’a hiç uğramasınlar. Çünkü çok ciddi düzeyde tepki var halkta. Şu internet olayının da bir eşgüdümle çözülmesi şart. Papua Yeni Gine yerlileri bile internet kullanıyor ama Ayrancılar kullanamıyor, ayıptır günahtır.

YOLLARINA PATATES EKSEN YETİŞİR

İzsu ayrancılar’ın sokaklarında şebeke çalışması yapmış. Buraya kadar her şey güzel. Gel gör ki ; çekip gitmiş ama yollar pek çok sokakta patates tarlası gibi kalmış. Ödemiş patatesi ekseniz emin olun çok güzel verim alırsınız o yollarda. Bu yolların derhal Büyükşehir’in payına düşenleri Büyükşehir, Torbalı belediyesinin payına düşenleri de Torbalı Belediyesi yapmalı. Böyle yollar Anadolu’nun 10 haneli dağ köylerinde bile kalmadı, siz nasıl Ayrancılar’a bunu layık görüyorsunuz? Ve nasıl o insanların karşısına oy için çıkıyorsunuz?

GÖRMEZ BELEDİYESİ HAYAL KIRIKLIĞI MI YARATTI?

Bu arada şunun da altını kalın çizgilerle çizerek yazalım. 2014 yerel seçimlerinde AKP’yi en çok Ayrancılar destekledi. AKP’nin Torbalı’da belediyeyi kazanmasında Ayrancılar’ın büyük payı oldu. Ama geçen 3 yılda Ayrancılar’da hizmet yönünden hayal kırıklığı had safhaya çıktı. Bakın son referandumda hayır oyları çok ciddi arttı Ayrancılar’da.. Bu da şunu gösteriyor ; Halk Torbalı Belediyesinin hizmetlerinden memnun değil. Çok hızlı gelişen ve nüfusu hızlı artan Ayrancılar’ın artık Torbalı’nın üvey evladı konumundan çıkartılması gerekiyor. Bu nüfus artışı devam ederse Ayrancılar’ı alamayan siyasi parti Torbalı’yı da alamayacak duruma geliyor, bunu siyasetçiler sakın unutmasın. Torbalı’nın merkezinde hangi hizmet varsa Ayrancılar’da mutlaka olmalı..Aksi takdirde Ayrancılar’a yapılmayan yollar, gitmeyen hizmet, bağlanmayan internet ve doğalgaz 2019 seçimlerinde bu şehri ve ilçeyi yönetenlere havagazı olarak dönecektir herkes bunu bir kenara yazsın.