8 Mayıs 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Haziran 2017, Cumartesi 13:53

AYRANCILAR SU KANALINA İZSU'DAN HAMLE

Daha önce kirliliğini defalarca gündeme getirdiğimiz Ayrancılar’daki temiz su kanalı için İZSU bir kez daha harekete geçti.

Daha önce kirliliğini defalarca gündeme getirdiğimiz Ayrancılar’daki temiz su kanalı için İZSU bir kez daha harekete geçti. Ayrancılar’ın yüksek kesimlerinden çıkan ve tüm Ayrancılar’ı gezen doğal kaynak suyunun kanalına mini kepçe ile giren İZSU ekipleri kanaldaki tüm çöpleri temizledi. Ayrıca suyun kuvveti ile gelen taş ve çakıl parçaları ile kanal dibinde biriken çamurlarda mini kepçe ile temizlendi. Ayrancılar’ın sembolü haline gelen ve büyük önem taşıyan su kanalı temizlenerek kirlilikten kurtulmuş oldu. 50 yıl önce vatandaşların su içtiği, ancak bugün çöplüğe dönmüş olan kanalın eski günlerine dönmesi için umut doğdu.

HABERLERİMİZ SES GETİRDİ

Ayrancılar’da bulunan su kanalı daha önce defalarca kirliliği ile gündeme gelmişti. Çevreye duyarsız kişilerin çöp attığı su kanalından bebek bezinden kamyon lastiğine kadar her şeyi bulmak mümkündü. Gazeteci Hasan Demir’in konuyla ilgili kamuoyu oluşturan haberlerinin ardından geçen yıl İZSU kanalın dibine beton dökerek çöp ve çamur birikmesini önlemeye çalışmış ve kanalı temizlemişti. Ancak duyarsız insanların çevreye verdiği zararla baş edilemeyince gazetemiz Bizim Torbalı.com geçtiğimiz ay konuyu yeniden gündeme taşımıştı. Böylece bir kez daha harekete geçen İZSU, su kanalını mini kepçe ile temizleyerek güzel bir görünüme kavuşturdu. HASAN DEMİR