25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Ağustos 2017, Perşembe 11:30

AYMAZLIK SÖZLERİNE KOMİKSİN CEVABI GELDİ

İzmir'de İnciraltı planları üzerinden tartışma sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İnciraltı planları 10 yıldır ne bekliyor" diye sorunca AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, açılan davaları ima ederek, "Kocaoğlu'nun keyfini bekliyoruz. Bu açıklama tam bir aymazlık örneği" demişti. Kocaoğlu, bu sözlere yanıt verdi

İzmir'de İnciraltı planları üzerinden tartışma sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İnciraltı planları 10 yıldır ne bekliyor" diye sorunca AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, açılan davaları ima ederek, "Kocaoğlu'nun keyfini bekliyoruz. Bu açıklama tam bir aymazlık örneği" demişti. Kocaoğlu, bu sözlere şöyle yanıt verdi:

KAMUYOYU YANILTILIYOR

Başkan Aziz Kocaoğlu, "AKP Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya'nın İnciraltı'nın planlama sürecine ilişkin açıklamalarının kamuoyunu yanıltma ve hedef şaşırtmaya yönelik olduğu aşikardır. İnciraltı, İzmir'in kalkınmasında kaldıraç görevi üstlenecek çok özel bir bölge. O nedenle planlar yapılırken mutlaka görüşlerimiz sorulmalı ve dikkate alınmalıdır. İzmirlilerin temsilcisi olarak buna hakkımız var. Dava açma gibi bir derdimiz ise asla olmadı. Tam tersine, İzmir'e iş yapılsın istiyoruz.

KOMİK OLMUŞ

Kocaoğlu, Kaya'nın "Yetmedi, kendileri yerine paydaşları olan meslek odalarına dava açtırdılar" cümlesine de değinerek"İzmir'deki meslek odalarını birilerinin paydaşı ya da arka bahçesi olarak nitelendirmek, sorumlu bir siyasetçiye yakışan üslup değildir. Söz konusu odaların Büyükşehir Belediyesi'nin plan ve projeleri aleyhine açtığı pek çok dava varken böyle bir ithamda bulunmak ise gerçekten komik olmuş. İzmir'in bu nadide parçasını gelin bir an önce planlayıp Avrupa'nın en önemli sağlık merkezlerinden biri haline getirelim. Büyükşehir Belediyesi olarak, dün olduğu gibi bugün de her türlü katkıyı koymaya tüm samimiyetimizle hazırız."

ATİLLA KAYA NE DEMİŞTİ?

Kocaoğlu'nun açıklamalarını hayretler içerisinde takip ettiğini ifade eden Kaya, "Bu kadarına da pes diyorum. İnciraltı ile ilgili yapılan planlara dava açan, mahkeme kararıyla iptal ettiren ve çözümsüzlüğe götüren Sayın Aziz Kocaoğlu değil midir? Kocaoğlu’nun bu son açıklaması tam bir aymazlık örneğidir" dedi.

2007-2016 ARASINDAKİ SÜRECİ DAVALARLA TIKAYAN KENDİLERİDİR

İnciraltı planlarının siyasi amaç ve hedefler doğrultusunda istismar edilmeyecek kadar önemli bir konu olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Burada yürütülen süreç, arsa sahipleri ve İzmir'imizin önceliklerine göre yürütülmektedir. 2007'den itibaren süreç tüm kamuoyunun gözleri önünde cereyan etmiştir. 2007 yılında 1. Derece doğal sit alanı kıyı bölümünde genişletilerek sınır bugünkü şeklini almıştır. 2008 yılına gelindiğinde ise, 'Kamu Yararı' kararı alınmış, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hazırlanmıştır. Bu planda Çakalburnu Dalyanı 'doğa parkı' olarak belirlenmiş, güneyinde bu alan ile bütünleşecek şekilde 'Büyük kentsel Yeşil Alan' ayrılmış, diğer alanlar ise 'turizm tesis alanları', 'ticaret alanları', 'tercihli kullanım alanları', 'kür merkezi' ve 'sosyal tesis alanları' gibi kullanımlara ayrılmıştır