24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Mayıs 2017, Salı 16:42

ATIK KANALI ÇOCUKLARA OYUN ALANI OLDU

Bülbüldere’nin fosseptik kanalı, yıllardır kapatılmayı bekliyor. Kanalizasyon altyapısı olmadığı için köyün fosseptik sularının akması için açılan kanal, bir dizi soruna yol açıyor. Fosseptik sularının aktığı kanal, mikrop ve kötü koku saçtığı gibi insanların kanala düşme riskiyle de tehlike saçıyor.

Bülbüldere’nin fosseptik kanalı, yıllardır kapatılmayı bekliyor. Kanalizasyon altyapısı olmadığı için köyün fosseptik sularının akması için açılan kanal, bir dizi soruna yol açıyor. Fosseptik sularının aktığı kanal, mikrop ve kötü koku saçtığı gibi insanların kanala düşme riskiyle de tehlike saçıyor. Köy meydanı boyunca uzanan kanala daha önce bir çok kez insan ve hayvan düşerek yaralanmıştı. Kanalın diğer tarafında bulunan evlerde yaşayan insanlar, evlerine girip çıkmak için kanal üzerine koydukları tahta köprülerden geçiyorlar. Seyyar köprülerin devrilme riski bulunuyor. Kanalda üreyen fareler ve sivrisinekler ise vatandaşları canından bezdiriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce kanalizasyon altyapısı sözü verdiği Bülbüldere’de vatandaşlar artık altyapının kurulmasını fosseptik kanalının kapatılmasını istiyor. Üstü açık olan kanal üzerindeki seyyar köprülerden geçerek eve gitmek durumunda kalan çocuklar, zaman zaman kanala düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Çocukların oyun alanlarının kanala yakın olması da büyük risk oluşturuyor. Yol boyunca uzanan kanal, araçlar içinde tehlike oluşturuyor.

SİVRİSİNEKLER MESKEN TUTTU

Bülbüldere’nin fosseptik kanalı, pis kokulara ve haşerelere de neden oluyor. Farelerin mesken tuttuğu kanal, sivrisinek yuvasına dönüşmüş durumda. Bu durum vatandaşları oldukça mağdur ediyor. İnsanlar Bülbüldere’de sivrisinek nedeniyle rahat yüzü görmüyor. İki yıl önce söz verildiğini ifade eden vatandaşlar, kanalizasyon altyapı sorununun biran önce bitirilmesini istiyor. HASAN DEMİR