28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Temmuz 2017, Cuma 10:06

AŞIRI SICAK HAVA YERLİ FASULYEYİ VURDU

Kavurucu yaz sıcakları fasulyeyi de vurdu. Aşırı sıcaklardan dolayı fidelerin çiçek vermeden dökülmesi nedeniyle İzmir ve Torbalı'da fasulye üretimi düştü.

Kavurucu yaz sıcakları fasulyeyi de vurdu. Aşırı sıcaklardan dolayı fidelerin çiçek vermeden dökülmesi nedeniyle İzmir ve Torbalı'da fasulye üretimi düştü. Torbalı’da da fasulye üretimi son derece azalırken, fiyatlar pazar tezgahlarına yansıdı. Torbalı’da yerli fasulyenin kilogram fiyatı 8 liraya çıktı. Fasulyenin 8 liradan satılması, vatandaşı da mağdur etti. Çoğu vatandaş, bu hafta evine fasulye alamazken, alanlar ise fazla para ödemek durumunda kaldı. Kış ayları için dondurucuda fasulye saklamak için fasulye almak isteyen vatandaşlar ise başka illerden gelen fasulyeyi tercih etti.

TORBALI FASULYESİ OUT AFYON FASULYESİ IN

Torbalı ve İzmir çevresinde fasulyenin kuruması ve çiçek dökülmesi nedeniyle üretimin düşük olması fiyatları düşürünce, Afyonkarahisar’dan getirilen fasulyeler, bu hafta Tepeköy Pazarı’nda rağbet gördü. Torbalı Fasulyesi 8 liradan satılırken, fasulye üretiminin önemli kısmı üstlenen Afyonkarahisar’dan getirtilen fasulyeler ise 4 liradan satıldı. Aradaki fiyat farkı iki katını bulunca, vatandaşın imdadına yetişen Afyon fasulyesi, kapış kapış satıldı. HASAN DEMİR