24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Aralık 2019, Çarşamba 13:03

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞÜLÜRKEN TÜRK İŞ'İN LÜKS GARAJI ORTAYA ÇIKTI

Türk-İş’in milyonluk garajının görüntüleri ortaya çıktı. İşçinin haklarını korumak için kurulan sendikanın garajındaki 6 arabanın piyasa değerinin 1.5 milyon lira olduğu anlaşıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısını Türk-İş’in Ankara’daki Genel Merkez binasında gerçekleştirdi. Asgari ücretle geçinen milyonlarca vatandaşın gözü kulağı bu toplantılardayken Türk-İş’in garajındaki 6 arabanın ortalama değerinin 1.5 milyon liradan fazla olduğu ortaya çıktı.

İDDİALARA GÖRE ERGÜN ATALAY’IN MAKAM ARABASININ DEĞERİ 400 BİN LİRA

2018 yılında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Atalay, Şeker-İş Başkanı İsa Gök'ün tartışma konusu olan makam aracının ardından açıklamalar da bulunmuş "Biz işçinin parasının ve haklarının sadece emanetçisiyiz. Bu dönem sorumluluğumuz da hassasiyetimiz de iki katına çıkmak zorunda. Aksini yapanlarla anlaşamayız" demişti.

Yeniçağ gazetesinden Berkay Bigeç'in haberine göre, Türk-İş Genel Merkez Binası’nın tam girişinde bulunan Volvo S90 D4 marka aracın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın makam aracı olduğu iddia edildi. Volvo marka aracın Türkiye satış fiyatı 400 bin TL.

ASGARİ ÜCRETLİNİN 198 AYLIK MAAŞI

Türkiye’de asgari ücret 2020 lira, bir asgari ücretli 198 ay maaşına hiç dokunmadan para biriktirirse Volvo S90 marka bir araca sahip olabilir. Bu da ortalama 16.5 yıla denk geliyor.

BİR DEPO YAKIT 365 TÜRK LİRASI

Volvo S90 marka bir aracın 55 litre yakıt deposu bulunuyor. Dizel yakıtın litre satış fiyatı ortalama 6.60 TL bu da bir deponun 365 TL’ye dolduğu anlamına geliyor. Kaynak : Gerçek Gündem