29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Haziran 2017, Perşembe 13:59

ARTÇI DEPREMLER DAHA DEVAM EDECEK Mİ?

İZMİR'in Karaburun İlçesi açıklarında Ege Denizi'nde, geçen 12 Haziran'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, meydana gelen artçıların normal olduğunu söyleyen uzmanlar, gerginliğin boşaldığına dikkat çekti.

İZMİR'in Karaburun İlçesi açıklarında Ege Denizi'nde, geçen 12 Haziran'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, meydana gelen artçıların normal olduğunu söyleyen uzmanlar, gerginliğin boşaldığına dikkat çekti. Ege Denizi'nde geçen 12 Haziran'da meydana gelen ve Türkiye'nin batı illerinde hissedilen 6.2 büyüklüğündeki depremin artçıları olarak, zaman zaman artıp azalan sarsıntılar, İzmir başta olmak üzere sahil kesimindeki illerde de hissediliyor. Son olarak bugün saat 05.48'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem ve öğlen saatlerinde olan 4.1 büyüklüğündeki deprem de endişeye neden oldu.

15-20 GÜN DAHA SÜRECEK

Jeofizik profesörü Övgün Ahmet Ercan ise, artçıların 15-20 gün daha sürebileceğini söyleyerek, "Daha önce de yaptığım açıklamalarda 6.2'lik depremden sonra 5.3'ü geçecek deprem beklemediğimi, daha küçük artçı depremlerin olacağını söylemiştim. Bu sabah olan 5 büyüklüğündeki deprem artık 6.2'lik depremin sönmekte olduğunu gösteren en büyük artçılardan bir tanesidir. Bundan böyle 5.3'ü geçecek bir artçı deprem beklentisi içinde değilim. Artçılar 15-20 gün daha sürer" diye konuştu.