27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Mayıs 2017, Salı 08:40

ARSA DEĞERLERİ NEDEN ARTIYOR?

İnşaat alanında son atılım hamlesini tamamlamak üzere olan ülkemizde, konut ihtiyacının tamamlanması açısından son düzlüğe bir kaç adım kaldı. Ekonomisini neredeyse inşaat sektörü ile ayakta tutan ve sıcak ekonomi yaratılan bu alanda belki de on ya da on beş yıl sonra büyük krizler yaşanabilir…

Konut sahibi olmak herkesin hakkı. Şehir göçünün sürekli olması, kırsal alanda yapılması gereken atılımın önüne geçiyor. İşin içine siyaset ve seçim rantı da girince, Anadolu’nun küçük il ve ilçe merkezlerinde olduğu gibi Torbalı’da da hayat kendi küçük döngüsünde dönen bir çembere benziyor;.

İnşaat alanında en çok değer tırmanışı gösteren menkulun arsa olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Özellikle son dönemde Torbalı da arsa fiyatları çok yükseldi..

Torbalı bilindiği gibi son yıllarda İstanbul – İzmir otobanından dolayı yoğun değer kazanıyor. Buna İzban’ın gelmesi ve Torbalı’nın artık İzmir’in dibinde çok rahat ulaşılan bir yerleşim yeri olmasının da etkisi oldukça büyük.

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler, son on yılın en kazançlı yatırım aracı olan arsaya yatırım yapmak olarak görülüyor. Kısa vadede kazanç yaratmak isteyenler, geleceğini garanti altına almak isteyenler için arsa yatırımı oldukça önem arz ediyor.