24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Mart 2017, Cumartesi 09:12

AMBULANSA BAĞIŞ YAPANIN İSMİ VERİLECEK

İlçe genelinde yalnızca üç ambulansın olduğu Torbalı’da yeni ambulans ihtiyacı bulunuyor. Ambulans ihtiyacının tüm İzmir genelinde mevcut olması nedeniyle ise ilçemize yeni bir ambulans verilemiyor.

İlçe genelinde yalnızca üç ambulansın olduğu Torbalı’da yeni ambulans ihtiyacı bulunuyor. Ambulans ihtiyacının tüm İzmir genelinde mevcut olması nedeniyle ise ilçemize yeni bir ambulans verilemiyor. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da ambulans ihtiyacının, ambulans bağışları ile giderilebileceği belirtildi. Ambulans bağışlarını kabul edebileceklerini açıklayan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, bağışlanan ambulanslar için kurulacak olan ara istasyonlar ile vakalara daha hızlı ulaşılabileceğini kaydetti. Ambulans bağışlamanın ödülü ise ambulansa bağışçının isminin verilmesi olacak. Ambulans bağışlayan kişinin adı, ambulansa verilerek üzerine yazılacak.

ARA İSTASYONLARA İHTİYAÇ VAR

İzmir’de 112 ambulanslarının vakalara varış süresinin beklentilerin üstünde olduğunu belirten Dr. Salnur, “Ben de bir İzmirli olarak 112 acil ambulans hizmetimizin kalitesi nedeniyle kendimi güvende hissediyorum. Ambulanslarımızda görevli personelimiz çok deneyimli. Arkadaşlarımız sürekli eğitim sürecinden geçiyorlar. Ambulanslarımızın vakalara daha hızlı ulaşması için bölgemizde 15 ara istasyon kurmayı planlıyoruz. İstasyonlara alınacak ambulansları bağış olarak kabul edebiliriz. Bağışçılarımızın isimlerini ambulansların üzerine yazabiliriz” dedi. HASAN DEMİR