23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Kasım 2017, Salı 18:11

ALTGEÇİT KAPATILDI TORBALILI NE YAPSIN?

Torbalı’nın ulaşım sorunları arasında çok önemli yere sahip olan Şehit Er Ali Çelik Alt Geçidi’ndeki mazgal sorununun çözümü için çalışma başlatıldı.

Torbalı’nın ulaşım sorunları arasında çok önemli yere sahip olan Şehit Er Ali Çelik Alt Geçidi’ndeki mazgal sorununun çözümü için çalışma başlatıldı. Ancak Altgeçit çalışma için bir hafta süreliğine kapatılırken, vatandaşlara alternatif yol açılmadı. TCDD hemzemin geçidin açılmasına izin vermediği için vatandaşlar, araç üstgeçidine mahkum kaldı. Bu durum, Torbalı’nın trafik sorununu daha da kötü bir hale getirecek. Araçların, üstgeçidi kullanacak olmasından dolayı buranın trafik yoğunluğu daha artarken, fazladan yol yapacak olan sürücüler aynı zamanda zaman kaybı da yaşayacak.

TCDD İZİN VERMEDİ

Şehit Er Ali Çelik Alt Geçidi’ndeki mazgalların sürekli olarak çıkması nedeniyle araçlar zor durumda kalıyor, bu durum sık sık kaza riskiyle sürücüleri zor durumda bırakıyordu. İZSU’nun mazgalları değiştireceğini ve kalıcı bir çözüm üreteceğini daha önce gündeme getirmiştik. İzmir Büyükşehir Belediyesi hemzemin geçidin bir haftalığına açılması için başvuruda bulunmuştu, ancak TCDD izin vermediği için, altgeçit alternatifi olmadan kapatıldı. HASAN DEMİR