20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Mart 2017, Cumartesi 08:54

ALİ İSMAİL'İ VURAN POLİSİN AVUKATI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin davada yargılanan polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatlığını yapmış ve geçmiş dönemde Nevşehir’den AK Parti milletvekili aday adayı olan avukat Mutlu Karayılan, FETÖ/PDY örgüt üyeliği suçlamasıyla nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, aynı soruşturmada hakkında yakalama kararı bulunan avukat Gökhan Taşdemir’in de arandığı tespit edildi .Eskişehir’de, FETÖ ile irtibatlı olduğu değerlendirilen ve yapılanmada ‘ev abisi’ olduğu öne sürülen avukat Ferdi A. (25) gözaltına alındı.

TORBALI'DA DA YAPILMIŞTI

Torbalı'da Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Ayrancılar eğitim Sevenler Derneği (AYESDER) üyesi 4 kişiye yönelik operasyon düzenledi.Operasyonda, İ.Ü, Ü.O, F.Y ve S.E gözaltına alındı.Giresun’da FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda daha önce görevden uzaklaştırılan veya meslekten ihraç edilen 7 polis gözaltına alındı. Kocaeli’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı iddiasıyla 18 kişi gözaltına alındı.Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında “ByLock”u kullandıkları ve “himmet” topladıkları iddiasıyla 26 kişi gözaltına alındı.Karayılan, FETÖ/PDY soruşturmalarında ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan birçok sanığın avukatlığını da yapıyordu.