25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Ekim 2017, Çarşamba 12:09

AK PARTİ'NİN İZMİR'DE İKİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA MI EDECEK?

AK Parti’de 2019 Mart ayında yapılacak seçimlere kadar İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de bazı başkanların görevden ayrılabileceği ve 2019 yerel seçimlerine farklı isimlerle gidileceği dile getiriliyor.

AK Parti’de 2019 Mart ayında yapılacak seçimlere kadar İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de bazı başkanların görevden ayrılabileceği ve 2019 yerel seçimlerine farklı isimlerle gidileceği dile getiriliyor. AK Parti’de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ve Melih Gökçek’in de yakın zamanda istifa edeceği iddiasının ardından istifa fırtınası İzmir’e de sıçradı. AK Parti’de 2019 Mart ayında yapılacak seçimlere kadar İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de bazı başkanların görevden ayrılabileceği ve 2019 yerel seçimlerine farklı isimlerle gidileceği dile getiriliyor.

İZMİR'DEN İKİ BELEDİYE BAŞKANI İDDİASI

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun da “metal yorgunluğu” gerekçe gösterilerek istifalarının isteneceği iddia ediliyor. Parti içerisinde belediye seçimlerinin yoğun şekilde konuşulmaya başlanmasıyla birlikte, çok sayıda eski bakan ve milletvekilinin büyük illerde aday olarak değerlendirileceği de gelen iddialar arasında.

KASIM'DA TAMAM

İstifayla anılan Ankara, Balıkesir ve Bursa büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili sürecin de bu ayın sonunda ya da Kasım'ın başında tamamlanabileceği öne sürüldü. Erdoğan, sözkonusu üç belediyeyi ‘sorunlu’ olarak tanımlamış, “Bizim yönetimimiz eğer böyle bir karar verdiyse, verecekse, o konuda İstanbul belediye başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” demişti. ( Kaynak : Kanalben.com)