19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

31 Ekim 2017, Salı 15:07

AK PARTİ'DE KONUŞMA AYARI İZMİR'DEN SADECE O İSİM KONUŞACAK

AK Parti'de Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal başkanlığında yapılan bir toplantı sonunda televizyonlar başta olmak üzere basın-yayın kurumlarına sadece 15-20 milletvekilinden oluşan Sözcüler Grubu üyeleri demeç verebilecek.

AK Parti'de Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal başkanlığında yapılan bir toplantı sonunda televizyonlar başta olmak üzere basın-yayın kurumlarına sadece 15-20 milletvekilinden oluşan Sözcüler Grubu üyeleri demeç verebilecek. İçlerinde Mehmet Metiner, Şamil Tayyar gibi milletvekillerinin olduğu Sözcüler Grubu’na ise İzmir’den sadece Hüseyin Kocabıyık alındı.AK Partili milletvekili ve yöneticilerin bir bölümünün sosyal medya hesaplarından zaman zaman yaptığı sert içerikli paylaşımların partiye ve AK Parti’nin toplumdaki algısına zarar verdiği gerçeğinden yola çıkarak Ankara’da yapılan toplantı sonrasında alınan karar gereği sosyal medya kullanımına resmen yasak gelmese de kısıtlama getirildi.

TELEVİZYONLARDA SADECE SÖZCÜLER GRUBU GÖRÜLEBİLECEK

AK Parti’deki yeni dönemle ilgili bilgi veren İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Sözcüler Grubu’nda İzmir’den sadece kendisinin olduğunu belirtti.

“Evet. Sözcüler grubu oluşturuldu. Televizyonlarda sadece biz konuşacağız. İzmir’den de sadece ben varım. Ankara’da toplantı yaptık. Toplantı parti sözcümüz Mahir Ünal başkanlığında gerçekleşti. Sözcüler Grubu oluşturuldu. Bundan sonra partimizin görüşlerini özellikle televizyonlarda 15-20 kişiden oluşan, içlerinde benim, Şamil Tayyar, Mehmet Metiner gibi isimlerin olduğu grup üyeleri paylaşacak, değerlendirme yapabilecek. Ancak sosyal medyaya kısıtlama gibi bir durum sözkonusu olmadı” şeklinde bilgi verdi.