26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Temmuz 2017, Çarşamba 10:27

AK PARTİ’DE KAZAN NEDEN KAYNIYOR?

Geçen cumartesi AK Parti Torbalı’da delege seçimine gitti. Aslında bir delege seçimin büyük bir heyecan atmosferinde olması, partililerin de günler öncesinden seçim heyecanına bürünmesi beklenirdi. Gel gör ki AK Parti delege seçiminden önce öyle bir durum görmedik. Seçimden önce basın bile haberleri adet yerini bulsun tarzı verdi geçiştirdi. CHP kongrelerini ve delege seçimlerini düşünün. Haftalarca basın ve kamuoyu CHP seçimlerine kilitlenir adeta. Bu CHP’ye büyük bir dinamizm ve itici güç katan bir etkendir. AK Parti’deki bu duruma güç ve iktidarın bir rehaveti de diyebilirsiniz? Bir birlik beraberlik havası da.. Bakan göze göre değişir. İçten içe yükselen seslere bakarsanız birlik beraberlik havasının öyle çalındığı gibi olmadığı da görülüyor.. Delege seçimindeki çok düşük katılım parti tabanının net bir mesajıdır aslında..

KURUCU KADRODAN İTİRAZLAR

Delege seçimin yapıldığı Cumartesi ve bir gün öncesi Cuma günü AK Partilerin şöyle bir nabzını tutalım dedik. Bakalım AK Parti kulislerinde nasıl bir hava var? Partinin özellikle ilk kurulduğu zamanda yükü omuzlamış olan iki- üç kişiyle konuşma imkanım oldu. Aşağı yukarı benzer serzenişlerde bulundular. Dost meclisinde yapılmış ve bizim samimiyetimize güvenerek söylenen sözler olduğu için konuşan kişilerin ismini açıklamıyorum. Neler söylendi? En başta partinin tek bir aday ile kongreye gitmesini ve delege seçimin tek listeyle yapılmasını yoğun olarak eleştirdiler. Ve devam ettiler ‘’ Bu parti Torbalı’da ilk kurulduğu zaman yoğun bir heyecan vardı. Bizler hiçbir çıkar gözetmeden bu parti saflarına geldik. Çekirdek kadro büyük çoğunlukla Milli Görüş kökenliydi. Zaman içinde iktidar gücü ve belediye gücü de gelince üst yönetime tırmananlar , o güç için parti kadrolarını doldurdu. Şimdi tek liste çıkarmışlar. Gidip sadece oy kullanıyoruz. İtiraz etme hakkı yok. Şu yanlıştır düzeltin deme olayı yok..Bizler zaman içinde sadece yönetim kadrolarından dışlandık. Bir oyumuz var. Onun da nereye atılacağı zaten belli. Ne bir heyecan var..Ne bir çoşku. ‘’

METİN ŞİMŞEK ZEHİR ZEMBEREK

Bu ve benzer eleştirileri pek çok kişiden duymak mümkün. Buna en yüksek sesle itirazı yine partinin kurucu kadrolarından olan Metin Şimşek yaptı. Delege seçimin ardından hem basına bir açıklama gönderdi. Hem de sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklamalar yaptı.’’ Ak Parti Torbalı ilçe teşkilatının yaptığı (sözde) delege seçimi teşkilatın sandığa gömüldüğünün göstergesidir. AK Parti şemsiyesi altında yıllardır milletin umudunu hayallerini çaldılar. verdikleri sözleri yerine getirmediler. İşlerine yaramayacak kişileri küçük gördüler. Alavere, dalavere ile insanları partiden uzaklaştırdılar. küçük olsun benim olsun mantığı ile AK Parti’yi Torbalı’da bitirdiler. Eskiden inanan güvenen insanlar artık yok. 20 bin üyesi olan AK Parti Torbalı ilçe teşkilatı 2500 civarında üyenin katılımı ile delege seçimi yapmıştır. Bu 2500 kişinin gelip oy kullandığı da şüphelidir. Tabanın desteğini alamayan bir yönetim önümüzdeki seçimlerde nasıl başarı sağlayacak! yapılmış olan delege seçimi AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimleri kaybedeceğinin işaretidir. Yıllarca oturdukları koltukların hakkını vermediler. İlçemize milletimize katkı sunacak hiç bir proje üretmediler, çarpık kentleşme ile yüz yüze kaldık. AK Parti’yi kendilerine etiket yaptılar. Şahsi çıkarları için kullandılar. Rakip olacak ve muhalefet edecek kişileri ayak oyunları ile küçük olsun benim olsun mantığı ile kasaba siyaseti yaparak partiden uzaklaştırdılar. ’’

GÖRMEZ’E YAKIN EKİP DIŞLANIYOR MU?

Hem son delege seçiminden sonra hem de önce ilçe yönetimine karşı itiraz yöneltenlerin büyük kısmı Başkan Görmez’e yakın isimlerden oluşuyor. Akbıyık yönetimi her ne kadar Kaya ve Görmez ekipleri arasında bir denge rolü oynamaya çalışsa da Görmez’e yakın partililerin yönetime itirazı daha fazla..Bu da Akbıyık’ın üstlendiği denge rolünün artık parti tabanında yoğun karşılık bulmadığını gösteriyor.. Bu itirazlar 2019 seçimine giderken mırıltıdan yüksek sesle itiraza dönüşecektir.. Kazan alttan alta kaynıyorsa ister istemez tencerenin kapağını da zaman içinde zorlar. Bu doğanın kuralı!

HEM GÖRMEZCİ HEM MUHALİF

AK Parti kulislerinde en çok dikkatimi çeken konu ise, normalde Görmez’e yakınmış gibi görünen, kendilerini kamuoyuna öyle lanse eden bazı isimlerin iş ikili sohbetlere gelince sıkı bir Görmez karşıtı kesilmesi. Neredeyse muhaliflikte kimseye sıra vermiyorlar. Eleştirileri o kadar acımasız oluyor ki , karşınızda CHP’den birisi mi var AK Partili birisi mi var karıştırmamak işten değil. Ama son dönemlerde Görmez’e yönelik sağda solda yönelttikleri eleştirilerin artması da oldukça manidar. Acaba başka bir konunun kokusunu mu aldılar diye merak ediyor insan ister istemez..Özellikle Ticaret Odası seçimi ile ilgili dengeleri ve Belediye başkanlığı seçimine giderken Kaya ve Görmez ekipleri arasındaki kulis bilgilerini paylaşmaya devam edeceğiz.Bu arada artık AK Parti'de ileriki dönemlerde sesi yoğun çıkacak üçüncü bir ekibin yani kurucu kadroların kulisleri de önemli olacak. Bizden ayrılmayınız efendim!!