19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

10 Ağustos 2017, Perşembe 11:47

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM SIRASI İZMİR'DE Mİ?

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti'de metal yorgunluğuna yönelik çalışmaları anlattı. Ataş, Genel Merkez’e sunulacak raporun ayrıntılarını paylaştı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti'de metal yorgunluğuna yönelik çalışmaları anlattı. Ataş, Genel Merkez’e sunulacak raporun ayrıntılarını paylaştı.

4 İL BAŞKANI GİDİYOR  SIRA İZMİR'DE Mİ?

Ataş, il teşkilatlarıyla ilgili olarak "4 ilimiz yeni dönemde aday olmayacaklarını açıkladılar; Yozgat, Uşak, Karaman ve Bursa il başkanlarımız." dedi. Siyasi kulislerde İzmir, İstanbul gibi metropollerin il başkanlarının da gideceği konuşuluyor. Yine siyasi kulislerde İzmir’in 30 ilçesinde büyük oranda revizyon yapılacağı pek çok ilçe başkanı ile yolların ayrılacağı yönünde iddialar var. AKP Parti’de teşkilatlardaki değişikliğin ardından belediye başkanlarına yönelik de bir çalışma yapılacağı, bazı ilçe belediye başkanlarıyla da yolların ayrılacağı dillendiriliyor.

TORBALI VE DİĞER İLÇELERDE REVİZYON OLUR MU?

Siyasi kulislerde olası İzmir il yöneteminin değişimi ardından yeni gelen yönetimin İzmir'in ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları ilgili ile kapsamlı çalışmaya yapacağı, bu çalışma sonucunda performası düşük olan ilçe yönetimleri ve belediye başkanlarından tasfiyeler olacağı iddia ediliyor. İzmir'de şu anda Menderes, Kemalpaşa, Selçuk, Ödemiş, Kınık, Kiraz, Torbalı'da belediye  başkanları AK Partili. Yapılacak çalışma sonucunda hangi belediye başkanları ile yolların ayrılacağı ise merakla bekleniyor.

HEDEF METAL YORGUNLUĞUNU ATMAK

İlçe teşkilatlarındaki değişikliklere değinen Ataş, "300 üzerinde, 350 kadar ilçede değişiklik yapılması talebi var. Biz 200 ilçe başkanımızı yakın zamanda değiştirmiştik bu sürece kadar. Bu ne demek oluyor, 970 ilçenin yüzde 50'si civarında değişiklik söz konusu oluyor." diye konuştu.

AK PARTİ İLÇELERİNDE YÖNETİM YARI YARIYA DEĞİŞECEK

"Yorgunluk belirtileri olanlar, ayak uyduramayanlar kendi şahsi çıkarları için siyaset yapmaya çalışanlar önceliği millete hizmet anlayışına çekmek durumundalar" diyen Ataş, il başkanları ile ilgili olarak, aday olmayacaklarının sayısının kendiliğinden artabileceği gibi, parti yönetiminin de il başkanlarına "bırakın" diyebileceğini söyledi