29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Ağustos 2017, Cuma 11:41

AİLELERİ RANT PEŞİNDE ONLAR CAN DERDİNDE

İzmir – Aydın Karayolu üzerindeki kavşaklarda kış soğuğu boyunca dilendirilen Suriyeli küçük çocuklar, yaz sıcağında da bu eziyete maruz kalıyor.

İzmir – Aydın Karayolu üzerindeki kavşaklarda kış soğuğu boyunca dilendirilen Suriyeli küçük çocuklar, yaz sıcağında da bu eziyete maruz kalıyor. Araba çarpma tehlikesi ile burun buruna dilendirilen küçük çocuklar, aşırı sıcaklarla da mücadele etmek durumunda kalıyorlar. Anne babaları tarafından zorla dilendirilen küçük çocuklar, sıcakta içecek suları bile olmayınca, arabasına yanaştıkları sürücülerden su istiyor. Sürücülere ‘Abi su’ diye boyun büken çocukların kuruyan dilleri, bu durumu gören vatandaşların vicdanını sızlatıyor. Ancak halkımızın merhamet gösterdiği bu küçük çocuklar, anne babalarından aynı şefkati görmüyor. Küçük çocuklar, sıcağa ve her an araba çarpma tehlikesine rağmen çalıştırılmaya devam ediliyor.

NE DERS ALINIYOR NE ÖNLEM

Sıcaktan bunalan küçük çocuklar, öğle sıcağında öyle hale geliyor ki, refüjdeki bir metrelik palmiye ağacının gölgesine sığınıp, kırmızı ışık yandığında bile dilenmeye çıkmıyor. Ancak kendilerini izleyen vicdansız babalarının korkusuyla, dilendikleri kavşaktan da ayrılamıyorlar. İçecek bir şişe su bulup dinlendiklerinde yeniden dilenmeye başlayan çocuklar, tehlike ile burun buruna dileniyor. Daha önce bir çok kez dilenci çocuğa araba çarpan bu yerde, aynı görüntüler her an her dakika yaşanmasına rağmen yetkililer tarafından da önlem alınmıyor. HASAN DEMİR