25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Şubat 2017, Cuma 17:56

ADNAN BAŞKAN GAZETECİLERLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından gazetecilere görev süresini değerlendiren Başkan Görmez, belediyenin 3 yıllık hizmetlerini anlattı

  Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından gazetecilere görev süresini değerlendiren Başkan Görmez, belediyenin 3 yıllık hizmetlerini anlattı. Resmi veriler üzerinden projeleri anlatan Başkan Görmez, 100 büyük projeyi tek tek açıkladı. Basın toplantısında Başkan Görmez’e AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, Başkan Yardımcıları Turgut Buluş ve Hüseyin Karaman, meclis üyeleri ve belediye üst düzey bürokratları eşlik etti.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Görseller eşliğinde yapılan basın toplantısında, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, en büyük hayallerinden biri olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesinin proje hikayesini anlatarak söze başladı. “hastaneyi belediye bütçesiyle yapmadık ancak her aşamasında, her tuğlasında emeğimiz, katkımız, mücadelemiz oldu. Diş hastanemizde aynı dönemde hizmete açıldı” diyen başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü. “Türkiye İstatistik Kurumu 2016 verilerine göre; Torbalı binde 49,7’lik nüfus arışıyla İzmir’in en hızlı büyüyen ilçesi oldu. Yerleşik nüfusumuz 165 bine ulaştı. İlçemizdeki 700 dolayındaki fabrikada çalışan ve taşımalı sistemle İzmir’den gelen 55 bin dolayındaki çalışan bu rakama dahil değil”

YAŞAM KALİTESİNE DAYALI BÜYÜME

İlçede yaşam kalitesinin yükseldiğini ifade eden Başkan Görmez “Torbalı’da yaşam kalitesi yükseldikçe, ulaşılabilirliği arttıkça, aş- iş olanakları büyüdükçe burada yaşamayı tercih edenlerin, sayısı da doğal olarak çoğalıyor. İlçemizin önceliklerine göre kamu yatırımlarının gerçekleşmesini Ankara’da merkezi hükümetle birlikte koordine edip yakından izliyoruz. Bunun için gerekli yerel kaynakları, olanakları, ortak seçenekleri, projeleri milletvekillerimizle, yatırımcı kuruluşlarla paylaşıyoruz” dedi. Daha sonra gerçekleşen projeleri aktaran Başkan Görmez şu şekilde devam etti:

TORBALI SAĞLIK HİZMETLERİNDE İZMİR’E BAĞIMLI OLMAKTAN KURTULUYOR

250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi arsanın tahsisinden başlayarak tıbbı cihazların alımına kadar bütün sürecin yakından takipçisi olmakla kalmadık. Çözüm ortağı olduk.

BEŞ YILDIZLI OTEL KALİTESİNDE HUZUR EVİ’Nİ AÇTIK

Yapımı Belediyemizce tamamlanan Huzur Evi profesyonel birimlerce işletilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devri yapıldı. Doluluk oranı yüzde 100 olan Huzur Evimize ilgi oldukça yoğun.

FETREK ÇAYININ ISLAH POJESİYLE ÇEVREYE ÇOK BÜYÜK YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı’mız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun büyük desteği ile yürütülen Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nde ilk etap çalışmaları tamamlandı. 22 Km.lik Fetrek Çayı'nın büyük bölümünü ıslah edildi.. Tabanı 40, üstten de 54 metre genişliğindeki bir yatağın oluşturulmasını sağlandı. Yatağın 200 metre dışında kalan yerlerde rekreasyon alanları oluşturacağız. Bu proje uzun soluklu olup, İzmir’in Ege’nin en büyük çevre yatırımları arasında yer alıyor.

İZBAN’NIN AÇILIŞI TORBALI’DA YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLDU.

İki önemli sanayi merkezi olan Torbalı ile Aliağa’yı birbirine bağlayan İZBAN hattının açılışı 14 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşmesiyle birlikte ilçemiz tarihinde yeni bir dönem başladı. Her hafta 50 bin dolayında vatandaşımız İZBAN’dan ulaşımı sağlıyor.İzmir-Selçuk yolunun yapımı, onarımı ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.

SGK BİNASI ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERDİ

55 bin dolayında SGK çalışanının bulunduğu Torbalı’da kurumun yeni binası hizmete açıldı. SGK binasının yapıldığı arsanın bir kısmı olan 1681 metrekarelik alan Torbalı Belediyesi tarafından karşılandı.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM DEDİK MİLLİ EĞİTİME 50 BİN METRE KARE ARSA BAĞIŞLADIK.

Torbalı hızlı nüfus artışıyla birlikte yoğun göç alan ve İzmir’in en hızlı büyüyen ilçesi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre ilk ve orta öğretime devam eden 34 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. Okullaşmayı hızlandırmak, derslik sorununu çözmek ve eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına okul yapımları için 50 bin metrekarelik arsa bağışladık. Farklı mahallerimizde 20 okulun yapımı devam ediyor.

TORBALI AYRANCILARDAN BAŞLAR” DEDİK GENÇLİK MERKEZİ BİNASI İNŞAATINA BAŞLANDI.

Torbalı’nın en büyük mahallesi Ayrancılar için projelendirilen Gençlik Merkezi Ve Spor Kompleksi’nin inşaatına başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Torbalı Belediyesi’nin işbirliği sonucu inşaatına başlanan Ayrancılar Gençlik Merkezi’nin 8 ayda tamamlanması amaçlanıyor. Mevcut Ayrancılar Kapalı Spor Salonu’nun bitişiğinde inşa edilecek olan gençlik merkezi;50 bin nüfuslu Ayrancılar Mahallesi’nde önemli bir eksikliği de gidermiş olacak. Geçlik Merkezi750 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kompleksin çevresindeki 8700 metre karelik alanda ise; basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunacak.

HER MAHALLEYE BİR MEYDAN

Bir kent öncelikle meydanlarıyla anılır. Meydanlar toplumun bütün kesimlerinin buluştuğu sosyal alanlardır. Her mahalleye bir meydan projesi hedefiyle yola çıktık. İlk meydan projemizi Atatürk mahallesinde gerçekleştirdik. 13 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı bu mahallemizde istimlak ettiğimiz yerlerle birlikte toplam 4 bin metrekarelik alanlık bir meydanı halkın hizmetine sunduk. Yazıbaşı mahallemizde 3 bin 400 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatını tamamlayarak meydana Yazıbaşı eski belediye başkanı rahmetli Vedat Filiz’in adını verdik. İlçemizde sosyal yaşamı canlı kılmak adına, büyük, küçük mahalle ayrımı yapmaksızın Çapak, Karakuyu Meydan Projesini tamamladık, Her Mahalleye Bir Meydan Projelerimizden 4.süne de Ayrancılardan devam ediyoruz. Temelini attığımız Ayrancılar mahalle meydanını Toplam 9000 m2 alan üzerine kurulacak, 130 m2 kafeterya, 100 m2 kafeterya iskelesi, 95 m2 çocuk oyun alanı, 65 m2 fitness alanı, yeşil alan ile oturma ve dinlenme alanları yer alacaktır. Torbalı Mahalle Meydanı projesi ise hazır ihaleye çıktı. İnşallah yakında temeli atılacak.

27 AYRI ÇOCUK OYUN PARKI VE FİTNESS ALANINI HİZMETE AÇTIK…

Torbalı Belediyesi sadece mahalle meydanlarıyla değil, çocuk parkları, spor sahaları, gençlik yatırımlarıyla da tam seferber olmuş durumda…27 ayrı çocuk oyun parkı ve fitness alanını hizmete açtık…