26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Ekim 2017, Cumartesi 10:03

ADD'NİN CUMHURİYET BALOSU TORBALI'YI BULUŞTURDU

Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi tarafından organize edilen geleneksel Cumhuriyet Balosu, dün gece geniş bir katılımla gerçekleşti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi tarafından organize edilen geleneksel Cumhuriyet Balosu, dün gece geniş bir katılımla gerçekleşti. Çetineller Otel’de gerçekleşen geceye, Torbalı’nın her kesiminden cumhuriyete ve Atatürk’e bağlı çok sayıda kişi katıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği türküler ve milli mücadeleye atfedilen şarkıların söylendiği balo, son derece coşkulu geçti. Önsözünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazdığı, Adalet Yürüyüşü kitabı yazarı siyaset bilimci Banu Özdemir de ADD'nin balosuna katıldı.

ATATÜRK’ÜN SON DANSI VE ZEYBEĞİ CANLANDIRILDI

Cumhuriyet Balosu’nda, Atatürk’ün katıldığı son baloda yaptığı açılış valsı ve daha sonra oynadığı sarı zeybek oyunu canlandırıldı. Onuncu Yıl Marşı’nın çaldığı anlarda ise tüm salon ayağa kalkarak marşı ayakta söyledi. Coşkunun çok yükseldiği bu anlarda, Torbalı halkı Ata’sına ve cumhuriyetine bağlı olduğunu kanıtladı. Misafirlere yönelik konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emine Ece, milli mücadelenin ve cumhuriyetin önemine değindi. Ece, tüm katılımcılara teşekkür etti.

ATATÜRK PORTRESİ AHMET DALGIÇ’IN OLDU

Bir çok öğrenciye burs vererek öğrencilerin okumasına katkıda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği, misafirlerden bağış topladı. En çok bağış yapana Atatürk portresinin hediye edileceği gecede, hemen herkes bağış yaparken en yüksek bağış ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ahmet Dalgıç’tan geldi. Dalgıç üç bin lira bağışlayarak Atatürk portresinin sahibi oldu. HASAN DEMİR