9 Mayıs 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Nisan 2017, Cumartesi 16:00

ADD'DEN HEM YEMEK HEM KUTLAMA

Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi, muhteşem bir 23 Nisan kutlamasına imza attı. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü nedeniyle gerçekleşen kutlama törenine çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. Adet olduğu üzere bu yılda davetlilere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 23 Nisan 1920 günü ikram edilen ilk gün yemeği ikram edildi.

 Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi, muhteşem bir 23 Nisan kutlamasına imza attı. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü nedeniyle gerçekleşen kutlama törenine çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı. Adet olduğu üzere bu yılda davetlilere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 23 Nisan 1920 günü ikram edilen ilk gün yemeği ikram edildi. Ahmetli Köyü Yörük Kültürü Yaşatma Derneği ve Efem Der tarafından efe oyunlarının oynandığı kutlama töreninde, yüzlerce vatandaş doyasıya eğlendi. Kapalı pazaryerinde Torbalı Belediyesi Bandosu eşliğinde marşlar çalınırken, Atatürk’ün en sevdiği müziklerde çalındı.

KURUCU MECLİSİ RAHMETLE ANIYORUZ

 Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şubesi tarafından kapalı pazaryerinde gerçekleştirilen kutlama töreni, saat 12.00’de başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, ADD Başkanı Emine Ece’nin konuşması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Ece, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu mecliste yer alan herkesi rahmetle andıklarını söyledi. Gazi meclisin millet iradesini yansıttığını ifade eden Ece, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

İLK GÜN YEMEĞİ İKRAM EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de yediği ilk yemek olan etsiz kuru fasulye, bulgur pilavı be üzüm hoşafından oluşan yemek menüsü, katılımcılara ikram edildi. Manevi değeri olan yemek menüsü, büyük ilgi gördü. Etkinlikte, Ahmetli Köyü Yörük Kültürü Yaşatma Derneği ve Efem Der tarafından Efe oyunları oynandı. Gösteriler büyük alkış aldı. HASAN DEMİR