29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

7 Kasım 2017, Salı 09:43

ADD TORBALI ŞUBE BAŞKANI ECE'DEN AÇIKLAMA : TERÖRÜN DERHAL SON BULMASI GEREKİYOR

Pazar günü Torbalı'da gerçekleşen Atatürkçü Düşünce Eşgüdüm toplantısının ardından ADD Torbalı Başkanı Emine Ece, toplantıda gerekleşen görüşmeleri açıkladı.

Pazar günü Torbalı'da gerçekleşen Atatürkçü Düşünce Eşgüdüm toplantısının ardından ADD Torbalı Başkanı Emine Ece, toplantıda gerekleşen görüşmeleri açıkladı. Toplantının 4 ana maddesinin olduğunu ifade eden Ece, adeta manifesto gibi olan arık yaşanmasını istemedikleri maddeleri saydı.

TERÖR DERHAL SON BULMALI

Ece açıklamasına "Toplantının ana gündem maddelerini sayan Emine Ece, " En büyük sorunumuz bitmek tükenmek bilmeyen terör olaylarıdır. Üç  gün önce ülkemize ve baba ocaklarına düşen acı şehit olayları bizi son derece üzmektedir. Bu terör olaylarını lanetliyor ve kınıyoruz. Bir ülkemizin ve şehit ailelerine baş sağlığı diliyor, geride kalanlara da sabır diliyoruz. Gündem konularının ikincisi ise eğitimdeki belirsizliktir bir gün umutla bekliyoruz ki eğitim öyle bir seviyeye gelir ki bilimin aklın ve üretken olma olmanın bilincine varırız. Bilim ve akıl her zaman insanlığın varoluşunu ışık tutmuştur ve tutmaktadır" şeklinde konuştu.

EKONOMİ HER GÜN KÖTÜYE GİDİYOR

Kadına şiddet ve ekonomik gidişatı eleştiren Ece "Günün üçüncü maddesi ise kadına şiddet olaylarıdır. Ekim ayı verilerine göre 40 kadın öldürülmüş 32 kız çocuğu tecavüze uğramış bazıları  öldürülmüştür.  İşte bu aylaksızca gidişe bir dur demek gerekmektedir maalesef alınan yetersiz kararlar ve caydırıcı olmayan yasalar bu kaldığın yarayı Çağrı olmamaktadır. Günün dördüncü maddesi  ise ekonomidir. Ekonomi, her geçen gün daha da büyük bir sıkıntıya giriyor, sıkıntılar dal dar gelirli vatandaşı emeklileri hiçbir güvencesi olmayan halkımızın çaresiz ve güçsüz bırakmaktadır. Zengin daha zengin fakir daha fakir olmaktadır orta sınıf diye bir şey kalmadı" dedi HASAN DEMİR