28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Ağustos 2017, Cuma 09:21

ADALET YÜRÜYÜŞÜNDEN ADALET KURULTAYINA 1

Ülkemizde gerçekleştirdiği en uzun siyasi yürüyüş sonrasında dört milyona yakın nitelikli ve kalabalık mitingiyle taçlandıran CHP adalet kurultayı için kolları sıvadı.

Adalet yürüyüşü sonrası toplumumuzun kollektif bilinci değiştiren CHP cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini anlatarak yeni projeler üretiyor. Kurultay adalet özgürlük ve demokrasi isteyen siyasi bileşenleri yan yana getirip azim ve kararlılıkla çalışarak geleceği kuran ve kurtaracak olanları bir araya toplayacak. 25 günlük yürüyüş sonrası CHP kıpırdadı yerinden oynadı, ayağa kalktı. En zayıf en korkak insan dahi haksızlık adaletsizlik karşısında tepki gösterir.

Yürüyüşün halkımızca sahiplenilmesinin nedeni de budur. Çünkü huzurun sağlanmasının yurttaş ile devlet ilişkilerini de sağlıklı düzgün yürütülmesinin temel koşulu da adalettir. Adil yargılama olmazsa adalette olmaz. Toplumda siyasete ve devlete güven duyulmaz.

Bu yürüyüş korkmadan cesaretle adaletin aranması gerektiğini adalet ve demokrasinin bedel ödeyerek elde edileceğini hatırlattı. Demokrasiyi kurtarmak isteyenler her zaman kinden daha çok adalet etrafında birleştiler. CHP Lideri Kılıçdaroğlu öncülüğünde kitleler korku zırhını yırttılar. Birleşerek yürüyenlerin attığı her adım muhalefeti güçlendirdi. İktidar olabilme umudunu yeşertti. Attıkları adımlar iktidara yaklaştırdı. Muhalefet toparlandı.

Dünya medyasında da yankı bulan yürüyüş insanımız için umut oldu. Farklı kesimden ve değişik idealleri olan insanlar adalet konusunda birleştiler. Yürürken yaşamı paylaştılar. Güçlenip canlandılar. Ortak duygularla birleşme özlemimiz gerçekleşti. Bu yürüyüş CHP’yi harekete geçirdi. Üzerinde ölü toprağını atan CHP silkindi. Canlandı, ayağa kalktı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran bu parti insanımıza kendini hatırlattı., gündemi belirledi. Muhalefeti örgütledi. CHP’nin demokrasi tarihimizde anlatacağı bir öyküsü daha oldu. Bu yürüyüş Kılıçdaroğlu’nu lider yaptı. CHP’de Kılıçdaroğlu ile büyüdü güçlendi.