28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Temmuz 2017, Pazartesi 09:34

ADALET YÜRÜYÜŞÜ MALTEPE’DE BİTTİ Mİ?

Malum ülkenin gündemi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşü ve sonrasında dün yaptığı milyonlarca katılımın olduğu miting..Bu yürüyüşün etkileri uzun bir zaman diliminde ülke siyasetinde etkisini hissettirecektir. Çünkü dün Dünya televizyonlarına baktım. CNN, BBC, Euronevs gibi Avrupa’nın önde gelen kanalları yürüyüşü oldukça geniş bir şekilde verdiler. Zaten miting alanına da da Dünya basınının muhabirleri akın etmişti.

BİZİM KANALLAR HAYVAN TÜRLERİNİ TARTIŞTI

Bizim medyanın yine büyük çoğunluğu başını kuma gömdü. Hatta haber kanallarının bir tanesi kaç farklı türde hayvan var gibi çok önemli bir konuda (!!) tartışma programı bile koymuştu. Aslında görmeyelim derken komik duruma düştüklerinin farkında bile değiller. Devekuşu gibi kafayı kuma gömüyorsun ama gövden dışarıda..Ve bu durum haber kanallarının artık kalmayan güvenirliliğini ve ciddiyetinin kalan kırıntılarını bile yok ediyor.

İKTİDAR DAHA TEMKİNLİ Mİ OLACAK?

Bu yürüyüş, referandumda hayır oyu veren bloğun bir silkinişi oldu. Kemal Kılıçdaroğlu bundan böyle sadece CHP üzerinde değil bu hayır bloğu üzerinde de psikolojik lider oldu. Avrupa’nın ve dünyanın ilgisi hükümetin bundan sonra atacağı bazı adımları ister istemez daha temkinli atmaya itecektir.Çünkü ana muhalefet partisinin adalet sloganıyla yürüdüğü ve hak, hukuk, adalet haykırışları içinde milyonların katıldığı bir miting yaptığı bir ülkeyi hiç kimse ileri demokrasi ambalajıyla sunamaz artık. Özellikle ohal döneminde atılan bazı adımları iktidar gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

AKTİF MÜCADELE DÖNEMİ İŞARETİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun miting alanında ilan ettiği 9 temmuz yaptığımız eylemin sonu değil başlangıcıdır açıklaması da oldukça önemli. Bu daha aktif ve sokağa yayılacak bir siyasi dönemin işaret fişeği..Dün miting ile ilgili görüştüğüm bir arkadaşım güzel bir yorum yaptı. ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu zamana kadar hep Cumhuriyet kısmı daha diri ve ön plandaydı. Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüşle halk kısmını da ön plana koydu ‘’

YÜRÜYÜŞ TORBALI’YA NASIL YANSIR?

Bu yürüyüşün bizim ilçe siyasetine etkilerini de yakın zaman içinde göreceğiz. Özellikle CHP’de Torbalı’da yapılan dar kadroculuk ve örgütü tek bir kişi ile özdeşleştirme algısı yerle yeksan olacak. Çünkü bu yürüyüş 2019 seçimlerine giderken CHP’de yükselen bir ismi de iyice ön plana çıkardı. Övünç Demir yürüyüşün başladığı ilk noktada Kılıçdaroğlu ile beraber yürüyüşe başladı. Ve Kılıçdaroğlu ile yan yana en uzun süre yürüyen isimlerden birisi oldu. Bazen siyasal konjektür menzili, hedefi ve mücadelesi olanların önünü açmaya büyük katkı sunar. Bu yürüyüş de öyle oldu. Övünç Demir Kılıçdaroğlu’nun en yakınında bulunan kadroda yer aldı. Bu uzun süreç ile varılan bir iş. Sadece bir yürüyüş ile oluşan bir olay da değil aslında. Yürüyüş sadece bu mücadeleyi daha da ön plana çıkarma açısından katkı sundu. Öyle ki ; Torbalı’dan bastırıp götürdüğü 12 dilde adalet yazan tişörtler dünya basının sayfalarını süsledi. Bundan böyle Torbalı denilince Kılıçdaroğlu’nun ilk aklına gelen isim Övünç Demir olacaktır. Allah’ın yürü ya kulum dediği insana kader de yardım edermiş…Kemal Kılıçdaroğlu için ulusal basında yürüyüşe CHP Genel Başkanı olarak başladı lider olarak bitirdi yorumu yapılıyor. Torbalı’da da bu yürüyüş CHP için yeni bir liderin doğuşuna vesile oldu. Artık 2019 yılında Torbalı’yı daha ileriye götürebilecek ve geniş kitlelerden oy alabilecek, arkasında küskünler ordusu olmayan, dinamik ve aktif bir yüzü var CHP’nin.. Zaten vardı da , bazıları görmemekte ısrar ediyordu.. Bu yürüyüş buzdağının su altında kalan ana gövdesini daha net bir şekilde ortaya çıkarmış oldu.