26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Nisan 2017, Çarşamba 09:27

87 YAŞINDA TORBALI'DA ŞİFA BULDU

Üç çocuk 6 torun sahibi 87 yaşındaki Ayşe ninede yapılan tetkiklerde karın içini, yumurtalıkları ve bağırsakları kapsayan bir tümör tespit edildi. Özel Medifema Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Hakan Yetimalar’a muayene oldu.

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki Ayşe Akiş, doktorlar tarafından riskli olarak görülen rahim ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Üç çocuk 6 torun sahibi 87 yaşındaki Ayşe ninede yapılan tetkiklerde karın içini, yumurtalıkları ve bağırsakları kapsayan bir tümör tespit edildi. Özel Medifema Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Hakan Yetimalar’a muayene oldu. Yapılan tetkiklerde Dr. Yetimalar, tümörün ancak ameliyatla vücuttan temizlenebileceğini Ayşe nine ve yakınlarına anlattı. Ancak doktor hasta ve yakınlarına ameliyatın hastanın yaşının ilerlemiş olması ve operasyon süresinin uzun olması nedeniyle riskinin yüksek olduğunu söyledi.

İLERİ YAŞ SORUN OLMADI

Kendine güvenen Ayşe Nine ameliyat olmaya karar verdi. Dr. Yetimalar ve ekibi tarafından gerçekleştiren 3 saatlik operasyonla karın içi, bağırsak ve yumurtalık bölgelerine ulaşmak tümör başarıyla çıkartıldı. Ayşe ninenin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Dr. Yetimalar, “Büyük bir kitle bağırsağı ve yumurtalıklar da tutmuştu. Ameliyatımızı gerçekleştirdik. Beklediğimizden çok da güzel geçti. Sağlıklı bir şekilde taburcu etti. İleri evreye ulaşmış bir tümör olmakla birlikte, önemli olan hastanın yaşam gücü ve isteği. 87 yaşında olmasına rağmen genel sağlık durumu çok iyiydi. Bu sayede karın içi, bağırsak, yumurtalıkları da içeren bir hastalık olmasına rağmen anesteziyi ve sonrasında verdiğimiz ilaçları vücudu atlatabildi. İleri yaştaki hastalar da artık ciddi ameliyatları atlabiliyorlar” diye konuştu.