25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Mart 2017, Cumartesi 08:27

82 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından bu yıl ilçemize dikilen toplam fidan sayısı 82 bin oldu. Yazın orman yangınlarıyla mücadele eden Orman koruyucuları, kış ve baharda ise ormanlarımızın bakımı ve yenilenmesiyle ilgileniyor.

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından bu yıl ilçemize dikilen toplam fidan sayısı 82 bin oldu. Yazın orman yangınlarıyla mücadele eden Orman koruyucuları, kış ve baharda ise ormanlarımızın bakımı ve yenilenmesiyle ilgileniyor.Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Kasım – Şubat ayları arasında yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl Torbalı’da 82 bin ağaç fidanı toprakla buluştu. Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından her yıl tekrarlanan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl Torbalı’ya fıstıkçamı, kızılçam, meşe, akasya fidanları dikildi. Ağaçlandırma çalışmaları ağırlıklı olarak Dağtekke, Helvacı, Dağkızılca ve Düverlik bölgelerinde yapıldı.

YANAN HER AĞAÇ İÇİN 3 FİDAN

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Torbalı’ya 82 bin yeni ağaç fidanı dikildi. Yaz aylarında kuruyan ağaçlar, yeni fidanlar ile değiştirilirken, orman yangınlarında yanan ağaçların yerine de misli ile ağaç fidanı dikildi. Kaybedilen her ağacın yerine 3 katı fazla fidan dikilirken, Dağtekke ve Helvacı’da yapılan ağaçlandırma sahaları açıldı. Canlılar için olmazsa olmaz olan oksijen kaynağı konumundaki ağaçların çoğaltılması için yapılan ağaçlandırma çalışmaları, vatandaşların takdirini kazandı. HASAN DEMİR