20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Ağustos 2017, Çarşamba 14:01

70 ÖĞRENCİ GİRDİ TORBALI’DA FEN LİSESİ YOK

Sınavlarda üç yıl öncesine kadar İzmir sonuncusu olan Torbalı’da öğrencilerin başarı oranı hızla arttı. Torbalı’nın sınavlardaki başarı ortalaması İzmir ortalamasını yakaladığı gibi öğrencilerin bireysel bazda elde ettiği başarılarda ilçeye gurur yaşatıyor.

Sınavlarda üç yıl öncesine kadar İzmir sonuncusu olan Torbalı’da öğrencilerin başarı oranı hızla arttı. Torbalı’nın sınavlardaki başarı ortalaması İzmir ortalamasını yakaladığı gibi öğrencilerin bireysel bazda elde ettiği başarılarda ilçeye gurur yaşatıyor. TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ilçemiz bir gurur daha yaşadı. Torbalı’da 70 öğrenci fen liselerine yerleşmeye hak kazandı. En yüksek puan statüsünde olan fen liselerine 70 öğrencimizin girmeye hak kazanması bir yandan ilçemizi gururlandırsa da bir yandan da ilçede fen lisesi olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı. Öte yandan ilçemizde tercih edilen bir Anadolu lisesi olmadığı için, yine çok sayıda öğrencimiz, lise eğitimi tamamlamak için ilçe dışındaki Anadolu liselerini tercih etti.

ÇAYBAŞI’YA YAPILACAK FEN LİSESİ BEKLENİYOR

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki fen lisesi hasretine son verilmek için girişimde bulunulmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çaybaşı’ya fen lisesi yapımı onaylanmıştı. Ancak aradan geçen bir yıla rağmen okul henüz ihaleye çıkmadığı için en başarılı 70 öğrencimiz Torbalı dışında okuyacak. Fen lise yapıldığında ise Torbalı’nın eğitim başarı seviyesinin daha da artması bekleniliyor. HASAN DEMİR