26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Eylül 2017, Cuma 08:36

7 EYLÜL KUTLANDI ŞEHİTLİK ANITI YİNE UNUTULDU

Torbalı, düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü şenlikler ve konserler ile kutlarken Torbalı için savaşıp şehit düşen isimsiz kahramanlar yine unutuldu.

Torbalı, düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü şenlikler ve konserler ile kutlarken Torbalı için savaşıp şehit düşen isimsiz kahramanlar yine unutuldu. Torbalı Belediyesi ve Torbalı Kaymakamlığı’nın varlığından haberi bile olmayan Arslanlar’daki şehitlik anıtı ziyaret edilmedi. Bırakın ziyaret edilmeyi, sağlık ocağı bahçesine hapsolan ve unutulan şehitlik anıtı, bakımsızlık içinde kaderine terkedilmiş durumda. Bu anıt, işgalci Yunan kuvvetlerine karşı savaşarak can veren şehit Torbalılılar için 1935 yılında Arslanlar’a dikilmişti.

82 YILLIK ANITTAN YÖNETİCİLERİN HABERİ

YOK Kurtuluş Savaşı sırasında en çok şehit veren köylerden Maşat’a daha sonradan Şehitler ismi verilmiş, Arslanlar’a ise şehitlik anıtı dikilmişti. 1935 yılında dikilen ve üzerine Şehitlere yazılı olan 82 yıllık anıt, daha sonradan yanına yapılan sağlık ocağının bahçesine hapsolmuş durumda. Bu şehitlik anıtının ismi bile kent arşivinde geçmediği gibi ilçe yöneticileri anıtın varlığından haberdar değil. HASAN DEMİR