19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

10 Mayıs 2017, Çarşamba 15:15

6 ÜLKENİN BİLİMİ PAMUKYAZI'DA BULUŞTU

Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu geçen yıl girdiği Erasmus projesini bu yılda devam ettirdi. İyi ülkelerin iyi örnekleri paylaşması konulu proje kapsamında 6 Avrupa ülkesinden gelen öğretmen ve öğrenciler Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu’nda çalışma gerçekleştiriyor.

Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu geçen yıl girdiği Erasmus projesini bu yılda devam ettirdi. İyi ülkelerin iyi örnekleri paylaşması konulu proje kapsamında 6 Avrupa ülkesinden gelen öğretmen ve öğrenciler Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu’nda çalışma gerçekleştiriyor. Altı ülkenin katılımı ile gerçekleşen proje kapsamında öğrenciler bilgi birikimlerini birbirleri ile paylaştıkları gibi kültürel konularda da kaynaşma sağlanıyor. Torbalı’da bir hafta kalacak olan Avrupalı öğretmen ve öğrenciler, Pamukyazı’daki çalışmalarını Pazar gününe kadar sürdürecek.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞİYOR

Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu, geçen yıl İyi ülkelerin iyi örnekleri paylaşması konulu Erasmus projesine dahil olmuştu. Almanya, Avusturya, Macaristan, Belçika ve İspanya’dan 5 okulun dahil olduğu projede Türkiye’yi Pamukyazı Tamsa Seramik Okulu temsil ediyor. Proje kapsamında ilçemize 15 öğretmen ve 13 öğrenci geldi. Pazartesi günü başlayan çalışmalar hafta sonuna kadar devam edecek. Proje sayesinde, her ülke akademik anlamda iyi olduğu konuları örneklerle anlatarak diğer katılımcılara aktaracak. Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu bu kapsamda Türklerin yaratıcılığı ve pratik zekasını ön plana çıkaran sunumlar gerçekleştirecek.

ÖĞRENCİLER PAMUKYAZI’LI AİLELERE MİSAFİR OLUYOR

Proje kapsamında ilçemize gelen 13 Avrupalı öğrenci, Pamukyazı’lı vatandaşların evlerinde misafir ediliyor. Pamukyazı’lı 13 öğrenci, ilçemize gelen birer Avrupalı öğrenciyi evinde misafir ediyor. Bu sayede öğrenciler bir birleri ile kaynaşarak iyi birer dost oluyor. Bilimsel çalışmaların yanı sıra kültürel kaynama da sağlanıyor. Projeye ev sahipliği yapan Pamukyazı Tamsa Seramik Ortaokulu Müdürü İrfan Görgülü, tüm katılımcılara teşekkür etti. HASAN DEMİR