27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Eylül 2017, Salı 15:17

5 KEZ ÇIKAN YANGININ ESRARI ÇÖZÜLEMİYOR

Çaybaşı’daki Fetrek çayı kenarında çıkan yangınların esrarı çözülemiyor. Daha önce üç kez yanan yer bayramda da iki kez yandı.

Çaybaşı’daki Fetrek çayı kenarında çıkan yangınların esrarı çözülemiyor. Daha önce üç kez yanan yer bayramda da iki kez yandı. Bayramın birinci ve dördüncü günü yanan yangın ilk gün büyük bir tehlikeye yol açtı. Eski kanalizasyon borularına ulaşan alevler boruların üzerindeki plastik maddenin yanmasıyla büyüdü. Büyüyen alevler, Çaybaşı’daki büyük bir gıda deposuna ulaşınca büyük panik yaşandı. İtfaiye personelinin müdahalesiyle azgın alevler gıda deposuna zarar vermeden kontrol altına alındı. İtfaiye personeli önce depoyu güven altına aldıktan sonra uzun uğraş sonucunda alevleri tamamen söndürdü. Plastik maddenin yanması sonucu Çaybaşılılar zehirli duman solumak durumunda kaldı.

YANGINLARIN ESRARI ÇÖZÜLEMİYOR

On beş gün içinde beş kez yanan yerde yangının sebebi bir türlü çözülemiyor. Esrarlı bir şekilde alev alan kuru otlar dere kenarından sürekli yanıyor. Alevler sürekli olarak karayolunda hareket halinde olan araçları tehdit ederken bir yandan da bölgedeki fabrikaları tehdit ediyor. HASAN DEMİR