16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Nisan 2018, Pazartesi 09:24

24 HAZİRAN'A TORBALI MEYDANINDAN BAKIŞ

Erken seçim birden bire ülke gündeminin merkezine oturdu. Dün İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceği yönündeki kördüğümü de CHP’nin hamlesi çözdü.. CHP’li 15 milletvekili- ki içlerinde Torbalı’nın da içinde olduğu birinci bölge vekilleri de var-  İYİ Parti’ye geçerek bilmeceyi çözdüler..

Önümüzdeki süreç oldukça çekişmeli ve renkli geçecek.. Çünkü parlamento ve başkanlık ayrı oylanarak 24 Haziran seçiminde şekillenecek.. Ve görünen o ki şu anda meclisten daha fazla partinin girdiği bir meclis yapısı oluşacak.

Öncelikle şuna bakmak lazım..

Erken seçim kararı neden alınır?

Bir hükümet zaten ülkeyi yönetme yetkisi varken , üstelik O- Hal şartlarında meclisi bile devre dışı bırakıp her türlü KHK’yı çıkartabilirken neden seçime gitme gereği duyar?

Çünkü ;  Ülke uzun zamandır o- hal şartları altında yönetiliyor . O - hal ile yönetim ülkeyi yordu .

 İktidarın  sarıldığı sıcak para girişi durdu .

 Ekonomi tökezledi ..

Yatırımlar bıçak gibi kesildi .

Konut sektöründe birçok firma beyaz bayrak çekmek üzere ..

Toplum dinamit gibi ..

Neden? .
Çünkü ; Bir ülkede demokrasi , özgürlükler ve hukuk devleti zedelenirse ekonomi dibe vurur .
Demokrasinin, hukuk devletinin  tartışıldığı bir ülkeye dış sermaye gelmek istemez ..

Olay bu kadar basit!

TORBALI MEYDANINDAN NASIL GÖRÜNÜYOR?

24 haziran ülke için çok önemli bir viraj olacak. Yapılacak seçim sadece başkanlık seçimi değil parlamenter demokrasiyi isteyenlerle tek adam yönetimini isteyenler arasında geçecek?

İşin ulusal siyaset boyutu bu.. Konunun birde Torbalı’nın yerel siyaset boyutuna bakmak lazım…

24 Haziran seçimi 2019 yılında yapılacak belediye seçimlerinin önüne alındı..

Bu ne demek?

Bu Görmez yönetiminin 4 yıllık performansının 2019 yılına gidilen süreçte 24 haziran seçiminde alınacak oy oranı ile değerlendirilmesi demek..Torbalı’da AK Parti’nin 24 haziranda aldığı oy Görmez’e eksi veya artı olarak dönecek..

MHP ittifakla birlikte Torbalı’da güçlendi mi yoksa eridi mi sorusu ittifakın 24 haziranda aldığı oy oranı ile yine tartışma yaratacak?

İYİ Parti’nin Torbalı’da girdiği ilk seçim olacak. Çok merak edilen İYİ Parti Torbalı’da ne yapar sorusunu tartmak için 24 Haziran iyi bir gösterge olacak.

Torbalı’nın psikolojik üstünlüğü elinde tutan partisi CHP’de 2019 belediye seçimlerine dönük son virajda kendisini sandık tartısında son kez tartmış olacak?

Saadet Partisi Torbalı’da siyaset dengesini son yaşanan süreçten sonra nasıl etkiler ? Torbalı’da anahtar güç olabildi mi 24 Haziran bunlara cevap olacak?

İzmir ilçeleri içinde HDP’nin  en yüksek oy aldığı ilçe Torbalı… HDP’nin oyu özellikle yerel seçimlerde dengeleri değiştirme açısından önemli.. HDP’nin 24 Haziran performansı 2019 yılındaki belediye seçimindeki dengeleri tekrar tartışmaya açacak?

Önümüzdeki 2 aya yakın bir süreç var..

Zaten bol bol yazacağız bu konuyu..

Şimdilik bu kadar olsun..

NOT : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, bu ülke için topağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.