16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

17 Şubat 2017, Cuma 11:45

2. ABDÜLHAMİT DÖNEMİ ESERLERİ ONARILIYOR

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi 2.Abdülhamit’in Torbalı’daki eserleri, Torbalı belediyesi tarafından onarılıyor.Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Abdülhamit Han’ı ilçemizin korucusu kabul ediyoruz. Onlarca eseri var, hepsini koruyacağız,kurtaracağız” dedi

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi 2.Abdülhamit’in Torbalı’daki eserleri, Torbalı belediyesi tarafından onarılıyor.Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ Abdülhamit Han’ı ilçemizin korucusu kabul ediyoruz. Onlarca eseri var, hepsini koruyacağız,kurtaracağız” dedi.

CAMİLER ONARILACAK

Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ve 2.Abdülhamit tarafından yaptırılan caminin restorasyonunu tamamlanmak üzere olduğunu, aynı döneme ait Merkez Camisinin aslına uygun biçimde onarılarak ibadete açıldığını, sırada onlarca eserin bulunduğunu belirterek “ Sultan II. Abdülhamit Han, Torbalı’da en çok izine rastlanan devlet adamı. Kayıtlara göre Sultan Abdülhamit Han yöreye 15 civarında cami kazandırmış. Sadece camii değil, okullar ve sosyal kurumlar olduğunu görüyoruz. Bugün var olan köylerin büyük bir bölümü de bu camilerin etrafına kuruldu. Yeniköy Yukarı Camii de II. Abdülhamit döneminde ilçeye inşa edilmiş ibadethaneler arasında yer alıyor. Camiyi aslına uygun şekilde restore ederek tekrardan ibadete hazır hale getirmekten dolayı sevinçliyiz” diye konuştu.