28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Ağustos 2017, Cumartesi 10:14

12 EYLÜL’DE İŞKENCE GÖRDÜ HAPİS YATTI ŞİMDİ EVSİZ

Torbalı halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Hüseyin Yılmaz’ın hikayesi yürek burkuyor. 12 Eylül Darbesi mağdurlarından olan Yılmaz, o dönemde suçsuz yere gördüğü işkencelerin travmasını yıllardır atlatamıyor.

Torbalı halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Hüseyin Yılmaz’ın hikayesi yürek burkuyor. 12 Eylül Darbesi mağdurlarından olan Yılmaz, o dönemde suçsuz yere gördüğü işkencelerin travmasını yıllardır atlatamıyor. Başarılı bir maden mühendisi iken suçsuz yere tutuklanan ve ağır işkenceye maruz kalan Hüseyin Yılmaz, o tarihten beridir Torbalı’da sokakta yaşıyor. İşkence gördüğü hücrede kapalı yer korkusuna kapılan talihsiz mühendis, kapalı yerlerde kalamıyor.

SUÇSUZ YERE HAYATI KARARDI

Torbalı Mahallesi’nin yerlisi olan Hüseyin Yılmaz, oldukça başarılı ve geleceği parlak bir maden mühendisiydi. Gençliğinde çevresindeki lise öğrencilerine gönüllü olarak ders çalıştıran Hüseyin Yılmaz, çevresine yararlı ve son derece sevilen bir insandı. Bugün bile kendisini tanıyan Torbalılılar, Hüseyin Yılmaz’ı her gördükleri yerde çay ısmarlıyorlar. Gençliğindeki zekası ve bilgisi ile dikkat çeken Yılmaz’ın bugün ki durumu yürek burkuyor. 12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında suçsuz yere tecrit edilen binlerce kişiden biri olan Yılmaz, uzun süre hücrede kaldıktan sonra akıl sağlığını büyük oranda kaybetti.

KAPALI ALANA GİREMİYOR

Üniversite öğrenciliği sırasında düşünce derneklerinden birine üye olduğu için tutuklanan ve işkence uygulanan Hüseyin Yılmaz serbest bırakıldığında ağabeyi ona sahip çıkarak yanına almak istedi. Ancak tecrit altında iken kapalı yer fobisi başlayan Hüseyin Yılmaz, ağabeyinin ısrarlarına rağmen sokakta yaşamaya devam etti. 37 yıldır sokaklarda yaşayan Hüseyin Yılmaz, kışın çok soğuk havalarda Torbalı Mahallesi’ndeki muhtarlık binasının arkasındaki kapısı olmayan kulübeye sığınıyordu. Ancak kulübesinin de yıkılması nedeniyle Yılmaz’ın bu kışı nerede geçireceği bilinmiyor. HASAN DEMİR