20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Mayıs 2017, Perşembe 12:47

1 YILDA 4 OKULA ŞEHİT İSMİ VERİLDİ

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki teknik Anadolu lisesine şehidimiz Harun Şenözüar'ın isminin verilmesi için Şehit Harun Şenözüar’ın ailesine teklifte bulundu. Şenözar Ailesi, bundan memnun olacaklarını ancak okulun orijinal ismi bozulmadan yalnızca şehit askerin isminin eklenmesini istediler.

Torbalı’da bir okula daha şehit ismi verildi. Torbalı’da Şehit Çavuş Arda Erertingi Ortaokulu ve Şehit Teğmen Serdar Genç Ortaokulu’nun ardından bu yıl üç okula daha şehit ismi verilmişti. Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Eser İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Onur Ensar Ayanoğlu İlkokulu, bu eğitim sezonu başında açılmıştı. Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Valiliği’ne başvurarak geçtiğimiz ay şehit olan Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar’ın isminin de ilçemizdeki bir okula adını verilmesini istemişti. O talep kabul gördü. Karaot şehidinin adının Torbalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilmesi kararlaştırıldı. İlçemizin kalifiyeli elaman ihtiyacını karşılayan ve ilçedeki e köklü okullardan biri olan meslek lisesi artık, Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak anılacak.

TÖRENE ŞEHİT AİLESİ DE KATILACAK

Edinilen bilgilere göre Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okula ismi verilmesi için Şehit Harun Şenözüar’ın ailesine teklifte bulundu. Şenözar Ailesi, bundan memnun olacaklarını ancak okulun orijinal ismi bozulmadan yalnızca şehit askerin isminin eklenmesini istediler. Bunun üzerine okulun isminin Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi için İzmir Valiliği’ne başvuran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olumlu yanıt aldı. Okulun tabelası, şehit ailesinin de katılacağı bir törenle değiştirilecek. HASAN DEMİR