29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Mayıs 2017, Çarşamba 08:31

1 MAYIS

Bu yaşlı dünya ve bölgemiz savaş, kan, gözyaşı, göç ,açlık ,çocuk ölümleriyle sarsılırken 1 Mayıs’a daha ulaştık. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan 1 Mayıs nedeniyle uzun zamandır emperyalist çatışmaların paylaşım kavgalarının etnik dinsel mezhepsel savaşlar nedeniyle unutturulmaya çalışılan kavramı ‘’ emek’ i yeniden hatırladı.

1 Mayıs işçinin emekçinin bayramı.. Ülkemizde ve tüm dünyada bayram tadında kutlanan birlik mücadele ve dayanışma gününde kendi özgüveni artmış bir sınıf vardı. Bugüne gelirken çok bedeller ödendi ödeniyor. Ama alanlarda büyüyen büyütülen bir birlik vardır..40 yıl öncesi 77 taksimin 15-16 haziranın tekel ve gezi direnişlerinin ruhu vardı.. Hayır şarkıları söyleniyordu. Korku duvarı yıkılmış şarkılarla türkülerle inliyordu meydanlar..

İşçiler cumhuriyete laikliğe demokrasiye barışa emeğin haklarına sendikal haklarına sahip çıkma ve geliştirme kararlılığında olduklarını gösterdiler. Emekçiler O-hal’e KHK’lara kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi haklarını ve kazanımlarını yok sayan anti demokratik uygulamalara, meclisi tamamen yok sayan tek adam rejimine, kıdem tazminatının gaspına, taşeron köleliğine hayır demek için alanlardaydılar.. Mücadelelerini sürdüreceklerini kararlılıkla haykırıyorlardı.

Ülke genelinde 1 Mayıs emek ve dayanışma günü coşkuyla kutlanırken İzmir’de de işçi sınıfının iki büyük gücü DİSK ve TÜRK-İŞ uzun yıllar sonra bu günü Alsancak Gündoğdu meydanında bayram havasında birlikte kutladılar.. Oradaydım, o coşkuya katıldım. İşçi sınıfının bayramını tekrar kutlar mücadelelerinde başarılar dilerim..

1 Mayıs mitingi dönüşü değerli ağabeyim dostum Murat Uslu’yu sonsuzluğa uğurladık. Ailesine yakınlarına ve tüm dostlarına başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde yatsın. Hepinize sağlıklar dilerim.